Familii din Brașov au lăsate în beznă de dezvoltator
35 de familii doritoare de o nouă viață în cartierul Tractorul din Brașov au ajuns la mâna constructorului. Au plătit între 35 și 50 de mii de euro fiecare pentru imobilul mult visat, dar imediat după ce s-au mutat au aflat că pot rămâne oricând în beznă.
Apartamentele lor sunt racordate la sistemul de electricitate de șantier, mai exact, la un singur contor. Lucrările au fost finalizate acolo în anul 2015, dar dezvoltatorul nu a făcut branșament individual pentru fiecare apartament vândut, ci a continuat să fie legat la curent la comun.
„Noi nu ştim exact ce plătim. Aceste contuare pasante sunt montate in 2015-106 nu ştim ce inregistrează, el ne trimite facturile, noi împărţim,” a spus Mihaela Crețu, pentru Observator.
„Am văzut lumină, curent, când am venit să văd apartamentul. Nici nu m-am gândit că nu sunt în regulă toate utilităţile”, a completat ea.
„Noi plătim foarte mult de la început”, a declarat un altul.
„Într-o lună, îmi vine 60 de lei, într-o lună îmi vine 260 de lei. Plătesc după ureche”, s-a plâns un alt bărbat.
Constructorul amenință că le va tăia curentul
Totul se întâmplă pentru că dezvoltatorii au, prin lege, tarife mai mari, în timp ce un consumator casnic are facturi mici. Locatarii spun că l-au rugat pe dezvoltator, în repetate rânduri, să le facă individual contracte, însă de fiecare dată ar fi fost ignorați. Până acum, oamenii au depus o plângere la Protecția Consumatorului și imediat inspectorii au venit și au verificat reclamația.
Consumul de curent al utilizatorilor casnici din România, mai mic...

„Instituţia noastră a aplicat o sancţiune de 5000 de lei pentru neregulile descoperite”, a transmis Sorin Susanu, comisar șef CRPC Brașov, pentru sursa menționată.
Acțiunea brașovenilor l-a înfuriat pe dezvoltator, care, fără nicio explicație, le-a spus că de zilele următoare le va tăia curentul, urmând ca tot în spatele lor să cadă branșarea, acțiune care ar însemna pentru ei o investiție de 60 de mii de euro.
„Ne ameninţă şi ne-a transmis şi verbal că el nu va mai face nicio plată şi nu va realiza acest branşament şi să facem lucrarea pe banii noştri. Eu o să-l acţionez în instanţă. Pe banul meu şi-a bătut destul timp joc”, a comunicat o locatară.
Primăria recunoaște că la recepția lucrărilor inspectorii ar fi verificat hârtiile superficial. „La momentul în care s-a făcut recepția, Comisia de recepție nu a verificat și contractul, existența contractelor de branșament pentru fiecare apartament”, a explicat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt primărie Brașov.
Arad: Primăria demolează peste 80 de balcoane de la cinci blocuri,...

Despre autor:

Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Manichiura iernii este MANICHIURA ALBĂ inspirată de acest anotimp! 25 de...
Sursa: garbo.ro
-
Câștigătorii Future Banking Gala 2023
Sursa: futurebanking.ro
-
Horoscop: Top 3 Zodii cărora li se împlinesc cele mai mari dorințe de Crăciun
Sursa: kudika.ro
-
Ce fac românii cu telefoanele, laptopurile și calculatoarele vechi?...
Sursa: wall-street.ro
-
Furnizorul Diviodent îi aduce în România pe italienii de la PROMIS, cu...
Sursa: retail.ro