Greierelui de casă (Acheta domesticus) a fost autorizat de către Comisia Europeană ca aliment nou pe piața din Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat al Executivului.

Greierele de casă a fost declarat aliment în UE

Oficial, greierele de casă este a treia insectă care a fost inclusă pe piața din UE ca aliment. Toate acestea după ce în luna iulie a anului trecut a fost autorizat viermele galben uscat, în luna noiembrie a fost aprobată lăcusta călătoare. Autorizaţia de consum a greierului de casă este valabilă sub formă congelată, uscată și pudră.

Autorizaţia Comisiei Europene a fost susţinută de statele membre în data de 8 decembrie 2021, după o mai multe evaluări și investigații realizate de către Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA). În cele din urmă, EFSA a ajuns la concluzia că consumul acestei insecte nu prezintă pericole pentru viața oamenilor.

Produsele care în viitor vor conţine acest nou aliment vor trebui să fie etichetate corespunzător şi să fie menţioneze posibilele reacţii alergice.

Insectele, sursă bogată de proteine și vitamine

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a transmis în ultimii ani că insectele sunt niște alimente foarte hrănitoare şi sănătoase, fiind o sursă bogată în grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale.

Sute de milioane de persoane din întreaga lume au inclus insectele în dietele sale și în cele mai importante mese.

Totodată, insectele au fost declarate fiind o sursă alternativă de proteine care ar putea facilita tranziţia spre un sistem alimentar mai sustenabil.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Februarie 2022 - 05 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.