Eugen Tomac susține că a scoate masca şi a-i da foc, a încuraja nesupunerea în această perioadă, precum şi nerespectarea regulilor sunt totuna cu a dezerta şi a te transforma într-un agent al dezinformării.

„În slujba cui este agentul fără mască? Libertatea de exprimare şi dreptul de a protesta paşnic sunt valori care definesc democraţia şi este vital să le apărăm cu orice preţ. Mai mult, libertatea de mişcare este una din libertăţile ce stau la baza Uniunii Europene. Este esenţial să veghem ca aceste drepturi fundamentale să nu fie afectate şi îngrădite, dar ce putem face atunci când trăim vremuri atât de dure generate de pandemie, iar unii cetăţeni deturnează sensul cuvântului libertate şi îl pun în slujba teoriilor conspiraţiei? În mod normal, oamenii sunt îndreptăţiţi să-şi exprime nemulţumirea că nu au soluţii pentru a-şi păstra locurile de muncă, au dreptul să critice guvernul pentru măsuri întârziate legate de testare şi de subvenţiile acordate celor afectaţi de criza de sănătate”, transmite Eugen Tomac.

Europarlamentarul PMP afirmă că şi în vreme de pandemie, statul are obligaţia să fie transparent şi să comunice informațiile cât mai calitativ.

„Nu pot, însă, să-i înţeleg pe oamenii care ies în strada şi protestează, când spitalele sunt pline de bolnavi şi avem peste 23.000 de morţi din cauza Covid în decurs de un an, iar aproape un milion de cetăţeni au fost infectaţi cu virusul ucigaş. A scoate masca şi a-i da foc, a încuraja nesupunerea în această perioadă, precum şi nerespectarea regulilor sunt totuna cu a dezerta şi a te transforma într-un agent al dezinformării. Aceşti oameni sunt victima perfectă a celor care, cu bună ştiinţă, deformează realitatea şi construiesc teorii ale conspiraţiei pentru că astfel pot mult mai uşor manipula mase de oameni, dispuşi să creadă orice mai puţin adevărul”, adaugă Tomac.

Citeste si:
Marius Elisei, un nou atac la adresa fostei partenere. S-au spus...
Marius Elisei, un nou atac la...

Acesta cere autorităţilor să comunice informațiile mai convingător.

„Trăim vremuri de război, iar aici statul care pare depăşit şi-a atins limitele. Îmi pare rău că nu vrea nimeni la vârful său să comunice convingător zi de zi cu cetăţenii aşa cum ar trebui să facă adevăraţii lideri care apără democraţia, libertăţile şi luptă în prima linie pentru sănătatea românilor. Au obosit şi românii să audă discursul tehnic şi fără vlagă al medicului de serviciu Arafat. Vor mesaje clare, măsuri serioase legate de testare şi vaccinare, aşa cum se întâmplă în toată Uniunea Europeană. Nu lăsaţi spaţiul public să fie confiscat de contestatari mediocri care se bucură de atenţie pentru că lipsiţi voi, cei mandataţi democratic, să apăraţi libertăţile şi sănătatea noastră”, concluzionează Eugen Tomac, potrivit Mediafax.

Citeste si:
Eugen Tomac: „România nu are nicio șansă să intre în Schengen în 2023”
Eugen Tomac: „România nu are...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Martie 2021 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.