Social 9 August 2017 13:00
Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) desfasoara, in perioada 9-17 august 2017, la Cluj-Napoca, a XII-a editie a Forumului Organizatiilor Studentesti din Romania (FOSR).

600 de reprezentanti ai studentilor din intreaga tara se vor reuni la cel mai mare si mai important eveniment anual studentesc din Romania pentru a discuta, timp de 10 zile, despre interesele, problemele si nevoile studentilor din Romania, pentru a identifica solutii pentru dezvoltarea invatamantului superior, pentru a dezbate cele mai stringente probleme cu care se confrunta societatea romaneasca, dar si pentru a stabili strategia si obiectivele federatiei pentru urmatorul an universitar.

Festivitatea de deschidere a FOSR 2017 va avea loc joi, 10 august 2017, de la ora 10:30, in Auditorium Maximum a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (str. Mihail Kogalniceanu nr. 5), si ii va avea ca invitati pe prof. Liviu Marian Pop, Ministrul Educatiei Nationale, Gabriel Petrea, Ministrul Consultarii Publice si al Dialogului Social, prof. univ. dr. ing. Ecaterina Andronescu, presedinta Comisiei pentru Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport a Senatului Romaniei, prof. univ. dr. Bogdan Costin Murgescu, presedintele Consiliului National de Statistica si Prognoza a Invatamantului Superior (CNSPIS), precum si reprezentanti ai, Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), Consiliului National pentru Finantarea Invatamantului Superior (CNFIS), Consiliul Tineretului din Romania (CTR), Consiliului National al Elevilor din Romania (CNE), Primariei Municipiului Cluj-Napoca si Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. In cadrul acestui eveniment, Vlad D. Chereches, presedinte ANOSR, alaturi de Marius Stefan Deaconu si Larisa Mirela Dumitroaea, vicepresedinti educationali ANOSR, vor prezenta perspectiva studentilor asupra starii invatamantului superior din Romania.

Pe parcursul FOSR 2017, participantii vor lua parte la sesiuni de formare in domeniul reprezentarii studentesti, sesiuni de formare tematice, ateliere de lucru pe domenii de studii, precum si diverse dezbateri, dezvoltandu-si abilitatile necesare pentru a fi buni reprezentanti ai studentilor si discutand despre problemele cu care se confrunta studentii si modalitatile prin care acestea ar putea fi solutionate.

Dezbateri pe teme importante

Potrivit unui comunicat remis 9am, vor avea loc o serie de dezbateri pe teme foarte importante pentru societatea romaneasca, precum Orase pentru TINERI, Miscarea studenteasca si drepturile fundamentale ale omului, Rolul societatii civile in promovarea si apararea valorilor democratice si In apararea democratiei, statului de drept si a mediului: cum ne putem implica civic?, studentii discutand cu reprezentanti ai Federatiei Tinerilor din Cluj-Napoca, Asociatiei ACCEPT Romania, Asociatiei GoFree, Societatii Academice din Romania (SAR), Platformei De-Clic.ro, Let’s Do It, Romania! sau Centrului pentru Studiul Democratiei.
Citeste si:
10 reprezentanți ai Ambasadei Rusiei de la București, declarați...
10 reprezentanți ai Ambasadei...

Forumul Organizatiilor Studentesti din Romania se va incheia cu sesiunea formala a Adunarii Generale ANOSR, in cadrul careia va fi ales un nou Birou de Conducere al federatiei, pentru mandatul 2017-2018, si vor fi stabilite strategia si obiectivele federatiei pentru urmatorul an universitar.

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) isi asuma sa ramana in continuare reprezentatul legitim al tuturor studentilor din Romania, atat la nivel national, cat si la nivel international (prin apartenenta la European Students’ Union, dar nu numai), si sa militeze public pentru drepturile si interesele acestora, in fata tuturor factorilor decizionali, precum si sa lupte pentru libertatea de exprimare, drepturile omului, libertatile civile, toleranta si antidiscriminare in societatea romaneasca.

Citeste si:
Facebook și Instagram au eliminat conturile unei organizații...
Facebook și Instagram au...

Editia 2017 a Forumului Organizatiilor Studentesti din Romania este organizata cu sprijinul Organizatiei Studentilor din Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca (OSUBB), Ministerului Educatiei Nationale (MEN), Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), Primariei Municipiului Cluj-Napoca si Casei de Cultura a Studentilor Cluj-Napoca (CCS).

„Forumul Organizatiilor Studentesti din Romania reprezinta cu certitudine, unul dintre cele mai importante evenimente din agenda celor care abordeaza tematici legate de invatamantul superior, si nu numai. Prezenta unui numar mare de actori relevanti din sistemul educational, precum si numarul mare de dezbateri si studenti participanti determina ca acest forum sa fie extrem de relevant. In ultimul an au aparut o serie de modificari care au imbunatatit conditia studentului roman. Este momentul sa le analizam si sa trasam eventuale noi directii de actiune, sa consolidam reusitele, respectiv sa continuam sa militam pentru indeplinirea unor deziderate traditionale.” – Marius Stefan Deaconu, vicepresedinte educational ANOSR.

Citeste si:
Ministrul Aurescu a vorbit, la Forumul Regional de la Barcelona,...
Ministrul Aurescu a vorbit,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.