Social 31 Martie 2017 17:06
Cercetarile arata ca atunci cand este consumata moderat, in limita a 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei, berea poate face parte din stilul de viata sanatos al unui adult.
Berea, ca toate celelalte alimente sau bauturi, contine calorii, insa aportul de calorii din bere este unul redus: 100 ml de bere cu 5% alcool contin acelasi numar de calorii precum o cantitate similara de suc de portocale (42 kcal) si semnificativ mai putine decat 100 ml de vin rosu (71 kcal) sau lapte (47 kcal).

„Datorita continutului redus de calorii si a ingredientelor 100% naturale, berea aduce organismului minerale, vitamine si antioxidanti esentiali. In plus, consumata moderat, berea poate face parte dintr-un stil de viata sanatos, anumite substante derivate din hamei putand contribui la prevenirea obezitatii, controla depunerea excesiva a grasimii pe vasele de sange si creste nivelul de colesterol bun (HDL)”, a declarat dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Potrivit unui comunicat remis 9am, in general, se pare ca o cantitate mica sau moderata de alcool consumata este putin probabil sa constituie un factor de risc pentru instalarea obezitatii, in comparatie insa cu consumul abuziv de alcool.

Factori care influenteaza greutatea corporala

Genul: cercetatorii sustin ca femeile prezinta un risc mai redus de crestere a greutatii corporale, spre deosebire de barbati. Un studiu in randul populatiei arata ca femeile aflate in perioada post-menopauza care consuma moderat bauturi alcoolice prezinta un risc relativ redus de a deveni supraponderale (cu 35% mai scazut) sau obeze (cu 88% mai scazut).

Cantitatea:
desi consumata frecvent, berea nu este asociata cu cresterea in greutate in conditiile unor cantitati mici sau moderate. Rezultatele unui studiu in randul barbatilor arata ca cei care au consumat bere zilnic, in cantitati moderate, au avut un indice al masei corporale mai mic si o circumferinta a taliei mai mica decat cei care au consumat cantitati mai mari sau mai rar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.