Noptile nedormite si durerile de spate pot deveni doar o amintire daca renunti la cateva obiceiuri nocive. Este primul si cel mai important pas pe care il poti face pentru un somn bun.

Un somn cu adevarat odihnitor contribuie la o stare de spirit mai buna, la o putere de concentrare sporita, fiind o componenta esentiala a unui stil de viata sanatos. Din pacate, multe persoane isi dau seama ca nu au parte de odihna ca la carte abia atunci cand fac niste schimbari in obiceiurile zilnice. Foarte multe dintre tabieturile care par sa nu aiba legatura cu somnul sunt, de fapt, cauza principala a noptilor nedormite. Iata care sunt greselile cele mai frecvente pe care le fac oamenii cand vine vorba despre somn:

1. Nu acorda atentie lucrului de care depinde cu adevarat calitatea somnului. Tu stii care este acela?

In loc sa apelezi la o cafea in plus pentru a te tine treaz, de ce sa nu mergi direct la sursa problemei? Te vei trezi ca nou daca in loc de un pat ales doar dupa aspect, te vei ghida si dupa acel detaliu esential pentru un somn bun. Este vorba despre suportul pentru saltea. Este de ajuns sa arunci un ochi printre aceste somiere, pentru a vedea care este cu adevarat cel mai important obiect de care depinde calitatea somnului tau.

Poti alege cel mai scump pat si cea mai scumpa saltea, daca nu acorzi atentie somierei, vei ramane cu ochii atintiti in tavan pana spre dimineata, si nici durerile de spate nu te vor ocoli. De altfel, somiera este lucrul de care depinde pozitia ta in timpul somnului si tocmai de aceea ea poate sa-ti fie cea mai buna prietena sau cel mai mare dusman.



2. Paharul de vin sau berea de la cina te tin treaz noaptea

Multe persoane spun ca un pahar de vin baut dupa cina le ajuta sa doarma mai bine. Nimic mai fals. Potrivit sleep.org, consumul de bauturi alcoolice inainte de culcare nu face decat sa-ti ofere un somn agitat si dimineti mai grele, chiar si daca este vorba despre un consum moderat.

3. O camera in care este prea cald duce la un somn agitat

In timpul iernii, multe persoane se preocupa in mod special de incalzirea dormitorului considerand o temperatura mai crescuta vitala pentru un somn bun. In realitate, insa, in camera in care dormi ar trebui sa fie intre 18 si 22 de grade Celsius, noteaza webmd.com. Nu uita sa aerisesti bine dormitorul inainte de culcare, indiferent ca este iarna sau vara.

Citeste si:
Trecerea la ora de iarnă: cum gestionezi schimbările tiparului de somn
Trecerea la ora de iarnă: cum...

In stransa legatura cu temperatura din camera se afla si patura sau pilota cu care te invelesti. Nu trebuie sa fie ceva prea gros sau prea greu, dupa cum scriam mai sus, corpul nostru nu are nevoie de o temperatura foarte ridicata pentru a se odihni bine, asa ca nu trebuie sa exagerezi cu paturile.

4. Orice aliment care contine zahar trebuie evitat dupa ora 18.00, inclusiv fructele

Cunoscut mai mult ca o regula pentru cei care tin cure de slabire, acest principiu este foarte util pentru a evita problemele cu somnul. Ciocolata si dulciurile procesate sunt cauza unui somn nelinistit, pentru ca te energizeaza.

Un lucru mai putin stiut si, deci, un aspect in care se procedeaza adesea gresit, este consumul de fructe seara. Fructele contin mult zahar si au un efect energizant asupra organismului. Mai mult, sucurile naturale de fructe au o concentratie si mai ridicata de zahar, asa ca trebuie evitate cu desavarsire.

Stiai aceste lucruri? Tu cate dintre aceste greseli ai comis?

Citeste si:
Bucureștiul ar putea rămâne fără apă caldă și căldură în această iarnă
Bucureștiul ar putea rămâne...

Sursa foto: Rido/Shutterstock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.