Social 11 Martie 2016 18:36
Curtea de Apel Alba Iulia a admis, vineri, contestatiile formulate de Ilie Carabulea si fiul sau impotriva deciziei Tribunalului Sibiu prin care au fost arestati preventiv intr-un dosar de delapidare si spalare de bani.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins propunerea de arestare preventiva formulata pentru Ilie Carabulea, Oprea Nicolae Carabulea, Angela Toncescu, Liviu Andrei Stoicescu si Gheorghe Nasarau, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Instanta a dispus, astfel, punerea de indata in libertate a acestora.

In ce le priveste pe Maria Cosa si Georgeta Crideanu, Curtea de Apel Alba Iulia a inlaturat masura arestului la domiciliul si celelalte obligatii stabilite prin incheierea atacata.

Hotararea Curtii de Apel Alba Iulia este definitiva.

In 5 martie, Tribunalul Sibiu a emis mandate de arestare preventiva pe 30 de zile pe numele lui Ilie Carabulea, Oprea Carabulea, Angela Toncescu, Liviu Stoicescu si Gheorghe Nasaru, intr-un dosar de delapidare si spalare de bani. De asemenea, Tribunalul Sibiu a decis arestarea la domiciliu a Mariei Cosa si a Georgetei Crideanu.

Cele sapte persoane au contestat decizia Tribunalului Sibiu.

Omul de afaceri Ilie Carabulea si fiul sau, Oprea Carabulea, au fost retinuti la inceputul lunii, miercuri, alaturi de Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Cosa, Georgeta Crideanu si Gheorghe Nasaru, de procurorii DIICOT Sibiu, in urma perchezitiilor care au avut loc la sediile Carpatica Asig S.A., intr-un dosar de delapidare si spalare de bani.

Procurorii DIICOT au facut, la inceptul lunii, 13 perchezitii la Sibiu si Bucuresti , iar surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX ca, la sfarsitul anului 2014 – inceputul anului 2015, Carabulea Oprea, Micu Daniel, Crideanu Georgeta, Popa Ana si Toncescu Angela au constituit un grup infractional, in conditiile in care Carpatica Asig avea o situatie financiara precara si nu mai indeplinea conditiile de solvabilitate, in sensul ca valoarea marjei de solvabilitate disponibile scazuse sub valoarea marjei de solvabilitate minime determinate in conformitate cu reglementarile legale in vigoare in materia asigurarilor. Scopul grupului era savarsirea unor infractiuni prin care se urmarea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig si evitarea suspendarii autorizatiei de functionare de pe piata asigurarilor din Romania.

Citeste si:
Mario Iorgulescu a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română
Mario Iorgulescu a fost dat...

Procurorii sustineau ca au indicii ca cei care aveau functii de conducere in cadrul companiei ar fi tergiversat inregistrarea rezultatelor inventarierii, "in scopul eludarii normelor ASF privind reglementarea pietei asigurarilor din Romania".

Astfel, "acestia, profitand de functiile detinute au efectuat demersuri de natura sa tergiverseze si sa influenteze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F) fata de societatea de asigurari detinuta si controlata indirect de Carabulea Ilie, astfel incat sa nu reiasa deficiente grave, impiedicand in mod repetat inregistrarea rezultatului inventarierii rezervei de dauna", adaugau sursele citate.

De asemenea, procurorii sustineau ca nereguli ar fi fost identificate si la nivelul departamentului IT, fiind facute demersuri pentru a schimba situatia financiara a societatii prin modificarea sumelor care reprezentau rezerva de dauna.

Citeste si:
Frații Tate află astăzi dacă vor fi cercetați în libertate....
Frații Tate află astăzi dacă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.