Vicepresedintele formatiunii conservatoare Uniunea Crestin-Democrata (CDU) din Germania, Julia Kloeckner, a propus construirea unor centre pentru refugiati de-a lungul frontierei cu Austria, in scopul accelerarii procesului de repatriere a solicitantilor de azil care au fost respinsi.

Julia Kloeckner este de parere ca efortul cancelarului de a gasi o solutie europeana pentru diminuarea fluxului de refugiati care se indreapta spre Europa este in continuare decizia corecta, adaugand ca propunerea ei vine in completarea pozitiei lui Merkel, relateaza Reuters online.

"La fontiera dintre Germania si Austria vor fi construite tabere de refugiati", a scris Kloeckner in propunerea aprobata de secretarul general al Uniunii Crestin-Democrate. Propunerea subliniaza frustarea existenta in partidul lui Merkel in ceea ce priveste progresul lent inregistrat in gasirea unei solutii UE la criza refugiatilor, care afecteaza infrastructura multor municipalitati germane, comenteaza Reuters. Anul trecut, pe teritoriul Germaniei au patruns 1,1 milioane de imigranti, fapt ce a condus la lansarea unor apeluri de catre directiile spectrului politic pentru o schimbare a modului de gestionare a fluxului de refugiati.

Merkel s-a opus unor presiuni care vizau diminuarea fluxului de imigranti sau inchiderea frontierelor Germaniei.

In schimb, aceasta a incercat sa convinga alte state europene sa accepte cote de refugiati, a facut presiuni pentru construirea unor centre de primire a lor la granitele externe ale UE si a coordonat o campanie europeana pentru a convinge Turcia sa ii opreasca pe refugiati sa intre in blocul comunitar, mai comenteaza Reuters, subliniind ca progresul inregistrat in urma acestor actiuni a fost unul mic.

Austria a anuntat, miercuri, ca va limita numarul solicitantilor de azil la 37.500 de imigranti anual, de la 90.000, cat s-au inregistrat in 2015, pentru urmatorii patru ani. Planul de limitare a imigrantilor din tara a fost convenit miercurea trecuta intre Guvernul national si autoritatile regionale si locale. Astfel, Austria urmeaza sa primeasca aproximativ 130.000 de solicitanti in urmatorii patru ani, pe langa cei inregistrati din 2015, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Angela Merkel, prima reacție despre invazia Rusiei în Ucraina
Angela Merkel, prima reacție...

Liderii Uniunii Crestin-Sociale (CSU) si-au intensificat criticile impotriva lui Merkel in urma agresiunilor sexuale din noaptea de Revelion de la Koln, care s-au adaugat la tensiunile existente in Germania privind acceptarea unui numar mare de refugiati.

Merkel a incercat sa calmeze tensiunea existenta in coalitia sa de guvernare privind gestionarea crizei refugiatilor la nivel national si a criticat intentia autoritatilor de la Viena de a limita numarul de solicitanti de azil care ajung in Austria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.