Merkel, primele declarații despre războiul din Ucraina
În cadrul unui eveniment la Berlin, fostul cancelar german a declarat că susține activitatea guvernului Germaniei, a UE, a SUA, a NATO și a celorlalte țări care încearcă să găsească o cale pentru a pune capăt acestui război.
Merkel, care a ocupat funcția de cancelar al Germaniei timp de 16 ani până în decembrie 2021, a declarat că nu va veni cu sfaturi de pe margine, însă și-a exprimat susținerea față de guvern, pentru inițiativele lui și pentru modul în care gestionează această situație care a tensionat o Europ întreagă și nu doar.
„Solidaritatea mea se îndreaptă spre Ucraina, atacată și invadată de Rusia, și spre susținerea dreptului său la autoapărare”, a spus Merkel.
Merkel consideră că ucrainenii au parte de o speranță din partea vecinilor săi polonezi și moldoveni care au dat dovadă de o solidaritate de nedescris în aceste momente de cumpănă. Țările vecine au sărit în ajutorul ucrainenilor încă din prima zi a invaziei. Aceștia i-au ajutat cu hrană, haine, adăpost, îngrijiri medicale și suport psihologic.
„Evenimentele actuale ne reamintesc că pacea și libertatea nu pot fi niciodată considerate ca fiind de la sine înțelese”, a avertizat ea, subliniind „marea idee a Europei ca o comunitate bazată pe valori și pe apărarea păcii”.
Merkel a susținut proiectul Nord Stream 2
Pe parcursul carierei sale de 16 ani, Angela Merkel a fost criticată dur pentru relația complicată dintre Germania și Rusia lui Vladimir Putin. Fostul cancelar german a fost criticată în special pentru că a acceptat gazoductul Nord Stream 2. După ce Merkel a demisionat, succesorul ei, Olaf Scholz, a suspendat proiectul gazoductului cu două zile înainte de invazia rusă.
Volodimir Zelenski a creat Ziua Statului Ucrainean. Când se va...

Merkel a mereu a fost de părere că indiferent de acțiunile anexării Crimeei și conflictul din estul Ucrainei trebuie să se continue discuțiile cu liderul de la Moscova.
La puțin timp de la declanșarea invaziei forțelor armate ruse din Ucraina, Merkel a făcut o scurtă declarație în care a menționat că nu există nicio justificare pentru încălcarea flagrantă a dreptului internațional. Din acel moment fostul cancelar francez nu a mai apărut cu nicio declarație legată de războiul din Ucraina, iar tăcerea acesteia a trezit destul de multe semne de întrebare.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Tu ce faci cu telefonul tău la finalul vieții lui?
Sursa: green.start-up.ro
-
Întreabă Orice: Sebastian Burduja răspunde întrebărillor comunității start-up.ro
Sursa: start-up.ro
-
Sorin Mierlea, președintele InfoCons, vine la Retail Logistics & FMCG: From...
Sursa: retail.ro
-
20 de rochii perfecte pentru nunțile din această vară
Sursa: kudika.ro
-
Totul despre sigilarea dentară
Sursa: garbo.ro
-
Centrul de Inovare Digitală pentru Societate, eDIH4Society, lansat oficial la...
Sursa: futurebanking.ro
-
Top 16 orașe în care locuiesc cei mai mulți miliardari ai Planetei
Sursa: wall-street.ro