Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a creat Ziua Statului Ucrainean. Această zi națională este sărbătorită pe data de 28 iulie. Zelenski a spus că ucrainenii vor sărbători această zi deoarece ei nu pot fi înfrânți.

Zelenski a creat Ziua Statului Ucrainean

La data de 28 iulie, ucrainenii au sărbătorit în premieră Ziua Statului Ucrainean. Sărbătoarea a fost creată de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Sărbătoarea națională a fost marcată chiar dacă Ucraina se află în plin război cu Rusia, în condiţiile în care forţele armate ruse au lansat la primele ore ale dimineţii cel puţin 20 de rachete dinspre Belarus numai asupra regiunilor Cernigov şi Kiev. Prin acest eveniment Ucraina contrazice afirmaţiile Kremlinului precum că Ucraina nu este deloc un stat real, ci o entitate artificială.

„Se poate spune că pentru noi, fiecare zi este o zi a statului. Luptăm în fiecare zi pentru ca toți cei de pe planetă să înțeleagă, în sfârșit, că nu suntem o colonie, o enclavă sau un protectorat, nu suntem o provincie, un Eyalet sau un pământ al coroanei, nu suntem o parte a unor imperii străine, nu suntem o parte a unei țări, nu suntem o republică federală, nu suntem o autonomie, nu suntem o provincie, ci un stat liber, independent, suveran, indivizibil și independent.”, a spus Zelenski.

Data de 28 iulie este una extrem de importantă pentru poporul din Ucraina. În anul 988, la data de 28 iulie, marele cneaz Vladimir I al Kievului a adoptat în mod oficial creștinismul. Acest eveniment a fost sărbătorit ani la rând de către ruși și ucraineni.

Zelenski a declarat de Ziua Statului Ucrainean că aceștia vor sărbători în orice condiții, chiar și pe timp de război, deoarece ucrainenii nu pot fi înfrânți. Acesta este încă un motiv în plus pentru a le arăta cotropitorilor că ucrainenii sunt neînfricați și vor lupta până la capăt pentru dreptate și pentru patria lor.

Ucraina va ajuta Europa „să reziste presiunii energetice ruse”, afirmă președintele Volodimir Zelenski

Ucraina se pregăteşte să-şi mărească exporturile de energie electrică către Uniunea Europeană pentru a ajuta Europa să „reziste presiunii energetice" a Rusiei, a declarat miercuri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Citeste si:
Armata în România, obligatorie din nou. Ce spune premierul Nicolae...
Armata în România,...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Iulie 2022 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.