Sorin Oprescu va fi cercetat in continuare in arest preventiv, dupa ce Tribunalul Bucuresti i-a respins cererea de inlocuire a masurii cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, dupa ce ar fi primit 25.000 de euro.

Cererea primarului suspendat al Capitalei s-a judecat marti, decizia fiind pronuntata miercuri de Tribunalul Bucuresti. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucuresti.

Avocatul Viorel Mocanu a declarat ca unul dintre motivele pentru care s-a solicitat, la Tribunalul Bucuresti, inlocuirea masurii arestarii preventive este de ordin medical, apararea aratand ca starea lui Sorin Oprescu s-a inrautatit vizibil de cand este in Arestul Capitalei. El a precizat ca aceasta sustinere este dovedita de actele medicale obtinute de la incarcerare si pana in prezent.

Intrebat daca apararea este de acord cu mutarea lui Sorin Oprescu din Arestul Capitalei la Spitalul Penitenciarului Rahova, Viorel Mocanu a spus ca deocamdata sunt asteptate rezultatele investigatiilor facute la Centrul Oncologic de Diagnostic si Tratament Fundeni, reafirmand ca datele medicale nu vor fi facute publice.

Intrebat daca apararea a primit raspunsurile in cazul sesizarilor facute la Centrul Medical de Diagnostic si Tratament Ambulatoriu "Dr. Nicolae Kretzulescu" si la Ministerul Sanatatii, care a fost trimisa la Colegiul Medicilor, Viorel Mocanu a spus ca s-au demarat anchete, la finalul carora vor fi oferite raspunsuri.

Avocatul a declarat, pentru MEDIAFAX, ca luni a fost depusa o noua sesizare in care Sorin Oprescu ii cere sefului Arestului Capitalei, Mihai Dinca, sa dispuna sa ii fie restituite stiloul injector pentru insulina, precum si doua fiole de insulina de tip "Novo Rapid", ridicate la perchezitia facuta in celula acestuia. Mocanu a precizat ca daca acestea nu vor fi restituite, se poate considera ca lui Sorin Oprescu i se pune viata in pericol.

In 15 octombrie a fost facuta o perchezitie in celula lui Sorin Oprescu, Politia Capitalei spunand ca au fost ridicate doar doua flacoane de insulina injectabila, in timp ce avocatii edilului au sustinut ca i-au fost luate atunci si medicamentele pe care acesta le avea in camera.

Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

Politia Capitalei a precizat ca administrarea tuturor medicamentelor pentru Sorin Oprescu se face exclusiv la recomandarea si sub supravegherea unui medic sau asistent de la Cabinetul Medical al Centrului de Retinere si Arestare Preventiva.

Avocatul Viorel Mocanu spunea ca a trimis, in 15 octombrie, o sesizare conducerii Ministerului Afacerilor Interne, in care a acuzat conducerea Arestului Central si pe sefa cabinetului medical al unitatii ca nu respecta masurile stabilite de medici pentru Sorin Oprescu.

Avocatii lui Sorin Oprescu au reclamat si la Ministerul Sanatatii comportamentul personalului medico-sanitar de la Arestul Capitalei, aratand, intr-o sesizare inregistrata in 9 octombrie, ca nu se respecta drepturile edilului, arestat din 6 septembrie, si nu i se acorda tratament si hrana adecvate bolilor de care sufera. Aparatorii lui Sorin Oprescu au cerut Ministerului Sanatatii sa verifice "neregulile din cadrul cabinetului medical aflat in serviciul de arest preventiv", aratand ca doctorita de la Arestul Central al Politiei Capitalei ar refuza sa il lase pe acesta sa faca noi analize si investigatii medicale, asa cum au recomandat medicii care l-au consultat pana acum. Viorel Mocanu a precizat ca sesizarea facuta la Ministerul Sanatatii a fost transmisa la Colegiul Medicilor, care urmeaza sa o solutioneze.

Citeste si:
Inna, primele declarații despre cererea în căsătorie. Cum au...
Inna, primele declarații...

Anterior, o alta sesizare a fost depusa la Centrul Medical de Diagnostic si Tratament Ambulatoriu "Dr. Nicolae Kretzulescu" - Policlinica MAI din Bucuresti.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, in 9 octombrie, ca Sorin Oprescu sa ramana inca 30 de zile in arest. Instanta a respins contestatia edilului si a mentinut decizia Tribunalului Bucuresti de prelungire a mandatului emis in 6 septembrie, in dosarul in care edilul suspendat al Capitalei este acuzat de luare de mita, dupa ce ar fi primit 25.000 de euro. Curtea de Apel Bucuresti a respins, pe 6 octombrie, o alta cerere a edilului de inlocuire a arestului preventiv cu control judiciar sau cu arest la domiciliu.

Sorin Oprescu a fost dus, in 14 octombrie, inapoi in Arestul Politiei Capitalei, dupa ce i-au fost facute investigatii medicale la Centrul Oncologic Fundeni, cerute de avocatii edilului, care aratau ca i-ar fi fost depistat un nodul la un plaman, existand suspiciuni ca ar avea cancer.

Citeste si:
Oana Roman primește amenințări dure din partea internauților....
Oana Roman primește...

Primarul suspendat al Capitalei fusese transferta in 8 octombrie, sub paza, din Arestul Capitalei, mai intai la Institutul Oncologic Bucuresti, apoi la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "N. Paulescu", unde a stat cinci zile, din 9 pana in 14 octombrie. OPrescu a fost dus la Institutul "N.Paulescu" intrucat starea sa nu a permit, in 9 octombrie, realizarea investigatiei PET/CT (computer tomograf) la care trebuia sa fie supus, din cauza valorilor crescute ale glicemiei, fiind astfel reprogramat in 14 octombrie.

Aparatorii lui Sorin Oprescu aratau, in cererea de transfer intr-un spital, ca, in urma investigatiilor medicale la care primarul suspendat al Capitalei a fost supus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, s-ar fi stabilit ca ar suferi de 12 afectiuni, unele grave, fiindu-i depistat si un nodul la un plaman, care ridica suspiciuni privind un posibil cancer. Potrivit raportului medicilor, lui Sorin Oprescu i-ar fi fost depistat "un nodul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept", fiind recomandata efectuarea unor investigatii suplimentare.

Citeste si:
Ana Morodan, primele declarații după ce a fost prinsă conducând...
Ana Morodan, primele...

Sorin Oprescu, incarcerat din 6 septembrie in Arestul Central al Politiei Capitalei, a fost transferat si in 26 septembrie, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a stat internat intr-o rezerva la Sectia de Cardiologie, sub paza, pana in 29 septembrie. Medicii de la SUUB i-au facut mai multe investigatii, printre care si o coronarografie.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita. Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, in 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv si fiind suspendat din functie, din 15 septembrie.

Procurorii DNA il acuza pe Sorin Oprescu de luare de mita, sustinand ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, si cu fostul sau sofer Cristian Stanca, zis "Grenada", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruti de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea si Octavian Alin Petroi, denuntatori in dosar. Firma efectua lucrari la Palatul de la Mogosoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infractionala a lui Popa si l-ar fi mentinut in functie, sustin anchetatorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.