Social 20 August 2015 17:54
Consiliul Baroului Dolj a amanat pentru 24 septembrie solutionarea cererii formulate de fostul sef al DIICOT, Alina Bica, prin care a solicitat inscriere in tabloul de avocati definitivi cu drept de exercitare a profesiei si inregistrarea cabinetului individual de avocatura.

Alina Bica, fostul procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), trebuie sa depuna la Baroul Dolj, pana in septembrie, acte legate de dosarul profesional. "Consiliul Baroului Dolj, intrunit in sedinta din data de 20 august 2015, a hotarat amanarea solutionarii cererii formulate de doamna Bica Alina-Mihaela, prin care solicita inscrierea pe Tabloul avocatilor definitivi cu drept de exercitare a profesiei, pentru sedinta din data de 24 septembrie 2015, in vederea completarii dosarului cu actele necesare", se arata intr-un comunicat al Baroului Dolj.

Alina Bica a spus , joi, la iesirea de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde s-a judecat cererea sa de ridicare a masurii controlului judiciar, ca asteapta decizia Consiliului Baroului Dolj, precizand ca trebuie sa lucreze, pentru ca de noua luni nu are o sursa de venit. "Banuiesc ca nu pot sa stau pe banii parintilor. Nu am un venit, in pofida a ceea ce s-a spus si s-a comentat la televizor, stau intr-un apartament de 50 de metri patrati, cu o rata de 400 de euro pe luna, pe care, daca nu o platesc, ma dau afara. Cu tot respectul, trebuie sa lucrez, nu am ce sa fac si nu am ... Nu doresc sa discut despre lucrurile astea, ca nu am nevoie de simpatia nimanui, e problema mea personala si intentionez sa mi-o descurc", a declarat Bica.

Fosta sefa DIICOT a fost primita in Baroul Dolj prin decizia 137 din 10 februarie 2011 a Consiliului Baroului Dolj, avand calitatea de avocat, dar fara a exercita profesia de avocat.

Bica a fost procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din mai 2013 pana in noiembrie 2014, cand a demisionat din functie. Ea a fost magistrat din 1996, fiind suspendata, in 16 decembrie 2014, din functia de procuror al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, masura fiind luata de Consiliul Superior al Magistraturii, ca urmare a trimiterii sale in judecata.

In dosarul "Bica 1", fosta sefa a DIICOT a fost trimisa in judecata, in 15 decembrie 2014, pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in comisia ANRP, impreuna cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, i-ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Citeste si:
Inna, primele declarații despre cererea în căsătorie. Cum au...
Inna, primele declarații...

Alina Bica mai are un dosar pe rolul instantei supreme, cunoscut sub numele de "Bica 2", in care a fost trimisa in judecata in 25 februarie, alaturi de Dorin Cocos, Alin Cocos, Ionut Mihailescu si fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, scrie MEDIAFAX.

Bica este acuzata ca a luat mita un teren, in schimbul interventiilor pentru despagubirile acordate lui Gheorghe Stelian, ca l-ar fi favorizat pe Ovidiu Tender in dosarul Rafo-Carom si pe Adriean Videanu in dosarul Romgaz-Interagro. Procurorii o acuza pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat si reprezentant al Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), ulterior procuror sef al DIICOT, de cate doua fapte de luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.

Citeste si:
Doi tineri de 18 ani au murit într-un cumplit accident, in Dolj
Doi tineri de 18 ani au murit...

Bica a fost arestata in perioada 22 noiembrie 2014 - 21 aprilie 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.