Social 4 Iunie 2014 09:59
Celelalte zece persoane suspectate in cazul retelei de trafic de droguri destructurata in urma unor descinderi facute, saptamana trecuta au fost arestati.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, corespondentului MEDIAFAX ca magistratii au judecat, marti, contestatiile depuse atat de procurorii DIICOT Sibiu, cat si de unii dintre suspectii in dosarul privind reteaua de traficanti de droguri din Sibiu si Bucuresti.

Muntean a spus ca Tribunalul Sibiu a dispus, initial, arestarea preventiva pentru 11 dintre suspecti, pentru alti sase - arest la domiciliu, iar pentru restul de patru - masura controlului judiciar.

El a adaugat ca procurorii DIICOT Sibiu au facut contestatie pentru cele sase persoane arestate la domiciliu si pentru cele patru care au primit masura controlului judiciar, iar Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestatia DIICOT si a decis arestarea preventiva pentru 30 de zile si pentru acestea.

Potrivit sursei citate, Curtea de Apel Alba Iulia a respins, totodata, contestatiile celor 11 inculpati in cazul carora a fost instituita masura arestarii preventive de catre Tribunalul Sibiu.

"Hotararea Curtii de Apel Alba Iulia este definitiva, astfel incat toti cei 21 de inculpati vor fi cercetati in stare de arest preventiv", a precizat Cosmin Muntean, citat de MEDIAFAX.

Un numar de 21 de persoane au fost retinute, saptamana trecuta, de procurorii DIICOT Sibiu, pentru trafic de droguri de risc si mare risc si pentru constituirea unui grup infractional, in urma a 32 de perchezitii facute la adrese din Sibiu si Bucuresti.

Ulterior, din cei 21 de suspecti, 11 au fost arestati preventiv, alte sase persoane fiind plasate in arest la domiciliu si patru cercetate sub control judiciar.

Potrivit sefului Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO) Sibiu, Sebastian Vestemean, membrii gruparii actionau in Sibiu si Bucuresti, iar drogurile erau vandute pe strada si in diferite localuri, la clienti tineri, cu varste de pana la 30 de ani. In urma perchezitiilor, au fost confiscate sume de bani si cantitati insemnate de droguri de la domiciliile suspectilor, si anume canabis, droguri etnobotanice si droguri sintetice.

Citeste si:
Altex își extinde rețeaua și deschide un nou magazin în Botoșani,...
Altex își extinde rețeaua și...

Sebastian Vestemean preciza ca grupul infractional s-a dezvoltat incepand din ianuarie 2013, dupa destructurarea altei retele din municipiul Sibiu.

Surse din cadrul anchetei precizau, corespondentului MEDIAFAX, ca in urma perchezitiilor au fost confiscate sapte masini de lux, patru kilograme de droguri si aproape 150.000 de lei, atat de la Sibiu, cat si de la Bucuresti.

Gramul de canabis se vindea cu preturi pornind de la 50 de lei, iar in Sibiu zona de desfasurare era cartierul Valea Aurie.

Drogurile erau introduse in tara in colete cu valoare mica, iar reteaua din Sibiu se aproviziona de la cea din Bucuresti. Potrivit anchetatorilor, suspectii aduceau drogurile din China si se foloseau mai apoi de firme fantoma pentru a le trimite la diferite destinatii din Romania.

Surse judiciare declarau, luni, corespondentului MEDIAFAX ca reteaua de traficanti era condusa de Adrian Tanase, un tanar de 24 de ani din Capitala.

Citeste si:
Israel: Cei doi teroriști palestinieni suspecți în atentatul din...
Israel: Cei doi teroriști...

Sursele citate precizau ca, intr-un an, reteaua a vandut droguri de 1,5 milioane de lei, vanzarile mari fiind asigurate de faptul ca doritorii aflasera ca Adrian Tanase cumpara marfa direct din China, unde a si fost pentru a parafa intelegerea. "Se aflase pe piata ca marfa era de calitate, fiind adusa direct de la chinezi. Adrian Tanase a fost in China si a stabilit termenii afacerii, lucru pe care nu oricine il poate face", spuneau sursele citate.

Potrivit acestora, circa un milion de lei din totalul afacerilor retelei a fost incasat de catre Adrian Tanase, de la locuinta caruia au fost ridicate, in urma perchezitiilor, trei kilograme de substante etnobotanice, bani si un autoturism de lux.

Anchetatorii au stabilit ca drogurile erau aduse in tara prin diferite firme de curierat, fiind trimise pentru societati care se desfiintau dupa cateva tranzactii si cu ajutorul unor acte de identitate false sau ale unor persoane care decedasera.

Citeste si:
Anul nou nu a început deloc bine pentru Elwira și Mihai Petre:...
Anul nou nu a început deloc...

In total, reteaua a expediat 3.700 de colete, incepand din ianuarie 2013, din care 2.400 au fost trimise de Adrian Tanase, care gestiona reteaua de la domiciliu, facand afacerile prin intermediul calculatorului.

"In aceste conditii, este ciudat ca a primit arest la domiciliu, cand s-a demonstrat ca de acasa coordona intreaga retea. E clar ca s-a considerat ca reprezinta un pericol social din moment ce a primit arest, dar ar trebui schimbat in arest preventiv, si nu la domiciliu", declarau sursele citate.

Potrivit acestora, procurorii DIICOT au si contestat masura arestarii la domiciliu, iar in urma deciziei Curtii de Apel Alba Iulia de marti tanarul a fost arestat preventiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.