Procurorii anticoruptie arata, intr-un document din dosarul de luare de mita al lui Radu Mazare ca firma care a castigat contractul pentru construirea locuintelor din campusul "Henri Coanda" cauta metode de maximizare a profitului in detrimentul calitatii lucrarilor.

Anchetatorii sustin, in documentul citat, ca angajati ai omului de afaceri Avraham Morgenstern discutau cum sa micsoreze costurile prin efectuarea unor lucrari slabe din punct de vedere calitativ. In acest context, a fost mentionata reducerea costurilor "la materiale, la structura".

"Sub aspectul gravitatii faptei trebuie avut in vedere si ca, imediat dupa obtinerea contractului, societatea reprezentata de inculpat cauta metode de a-si maximiza profitul in detrimentul calitatii lucrarilor efectuate (aspect rezultat din convorbirea din data de 24 noiembrie 2011, in care un alt reprezentant al societatii arata ca trebuie 'sa discute despre costuri si sa vedem unde le putem reduce. Daca putem sa o facem la materiale, la structura, asta e ceva la care trebuie sa ne gandim si sa gasim o modalitate' ", se arata in documentul procurorilor DNA, citat de MEDIAFAX.

Primarul Constantei, Radu Mazare, si omul de afaceri Avraham Morgenstern, care i-ar fi dat mita 175.000 de euro pentru a-si asigura castigarea contractului pentru construirea locuintelor sociale din campusul "Henri Coanda", vor fi cercetati in libertate, sub control judiciar, a decis, miercuri seara, ICCJ.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) nu este definitiva, ea putand fi contestata la aceeasi instanta.

De altfel, reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au precizat, pentru MEDIAFAX, ca vor contesta decizia de miercuri seara.

Radu Mazare este acuzat de procurorii anticoruptie ca a luat mita 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinte sociale "Henri Coanda" -, pentru a o ajuta pe aceasta sa castige licitatia si pentru a mari, ulterior, valoarea contractului.

DNA a informat, marti, ca Mazare este urmarit penal pentru luare de mita, iar Morgenstern, pentru dare de mita.

Cei doi au fost retinuti marti seara, dupa audieri la sediul central al DNA.

Surse judiciare au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, ca fratele primarului Constantei, senatorul PSD Alexandru Mazare, este cercetat in acest dosar pentru luare de mita, dupa ce ar fi primit, si el, bani in contextul favorizarii firmei care a construit campusul de locuinte sociale "Henri Coanda".

Citeste si:
Află informații de care ai nevoie dacă dorești să apelezi la un...
Află informații de care ai...

Potrivit acelorasi surse, senatorul ar fi avut cunostinta de activitatea infractionala a fratelui sau si i-a oferit acestuia ajutorul.

Mita data lui Radu Mazare de Avraham Morgenstern a ajuns la edil, prin intermediul lui Elan Schwartzenberg, in trei transe, in conturi din Israel detinute de primarul Constantei si de fratele acestuia, sustin anchetatorii anticoruptie, potrivit unor documente obtinute de MEDIAFAX.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat miercuri seara, la iesirea din arest, ca banii pusi in contul lui de Elan Schwartzenberg au reprezentat o datorie preluata de acesta de la "un grec" si ca in acest dosar nu a existat niciun denuntator si nu s-a dat nicio mita.

Intrebat in ce relatie este cu Elan Schwartzenberg si ce reprezentau banii ce ar fi fost pusi de acesta in contul sau, edilul a spus: "Elan este prietenul meu, e de notorietate lucrul asta. (...) Am imprumutat un grec, Elan a preluat creanta asta si mi-a pus o parte din bani in cont, fara sa ma anunte. (...) Fratele meu nu-l cunoaste pe Elan, el doar a venit la inaugurarea locuintelor sociale".

Citeste si:
Radu Mazăre va rămâne în continuare în închisoare
Radu Mazăre va rămâne în...

In ultima sa declaratie de avere, edilul a mentionat, printre altele, ca are si un imprumut de 600.000 de euro acordat unei persoane fizice - Ioanis Poulos Skantzikas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.