Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis ca Radu Mazăre să rămână în continuare după gratii. ÎCCJ a respins cererile de suspendare a deciziei penale asupra dosarului lui Mazăre.

Radu Mazăre va rămâne în penitenciar

ICCJ a admis contestaţiile în anulare depuse de către Radu Mazăre şi Gabriel-Sorin Strutinsky contra deciziei penale nr. 14 din data de 3 februarie 2022 care a fost pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători.

De asemenea, ÎCCJ a declarat ca fiind nefondate și a respins cererile de suspendare a executării deciziei penale nr. 14 din data de 3 februarie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători.

Totodată, instanța a stabilit și un termen pentru soluționarea contestaţiilor în anulare la data de 10 octombrie 2022. Atunci vor fi citați și Radu Ștefan Mazăre, și Gabriel-Sorin Strutinsky, dar și persoana vătămată Primăria Municipiului Constanţa. Decizia anunțată luni de către Înalta Curte de Casație și Justiție este definitivă.

Omul de afaceri Radu Mazăre se află în penitenciarul Jilava, unde își execută cele două pedepse primite: nouă ani în dosarul retrocedărilor și cinci ani în dosarul Polaris.

Radu Mazăre a fost primit inițail 9 ani și 10 luni

În luna martie 2019, fostul primar al Constanței a fost condamnat la o pedeapsă de 9 ani şi 10 luni de închisoare, decizie scăzută în apel de instanţa supremă la 5 ani, după ce judecătorii l-au judecat pe fostul primar pentru o parte din infracţiuni.

În contextul aceluiași dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită.

În luna mai 2022, fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, și fratele lui, Alexandru, au primit permisiune pentru a participa la înmormântarea mamei lor. Alexandru Mazăre, fratele său, a fost judecat într-un dosar de corupţie.

Citeste si:
Deputații ruși înăspresc pedepsele cu închisoarea pentru...
Deputații ruși înăspresc...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Septembrie 2022 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.