Deputaţii ruşi au adoptat miercuri o nouă lege ce prevede pedepse grele cu închisoarea pentru „sabotori", subliniind emergenţa ameninţărilor teroriste, inclusiv din partea unor cetăţeni străini, pe fondul conflictului din Ucraina.

Anul acesta, autorităţile ruse au adoptat mai multe legi pentru a contracara orice ameninţare percepută la nivel naţional împotriva intervenţiei lansate în urmă cu aproape 10 luni în Ucraina.

Camera inferioară a parlamentului rus a anunţat într-un comunicat că deputaţii au aprobat în a treia şi ultimă lectură un set de măsuri menite să "protejeze ţara şi cetăţenii noştri de ameninţări teroriste şi de sabotaj".

„Federaţia Rusă desfăşoară o operaţiune specială, acceptă în acelaşi timp refugiaţi şi rămâne deschisă intrării şi ieşirii de cetăţeni străini" pe teritoriul său, a declarat preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, citat în comunicat. "Pedeapsa împotriva sabotorilor va fi cât se poate de aspră", a adăugat Volodin.

Legea, care mai trebuie aprobată de Camera superioară a parlamentului, apoi semnată de preşedintele rus Vladimir Putin, prevede închisoare pe viaţă pentru participare la activităţi de sabotaj, finanţarea lor sau recrutarea altor persoane care să participe la acestea.

Orice persoană care se raliază unui "grup de sabotaj" este pasibil de o pedeapsă de până la zece ani de închisoare, în timp ce persoanele recunoscute drept complice la acte de terorism sau de sabotaj sunt pasibile de o pedeapsă maximă cu închisoarea de 20 de ani.

În ultimele luni, Rusia a fost victima unei serii de incidente, în special explozii, asupra unor baze militare şi infrastructuri importante, atacuri pe care Moscova le atribuie Ucrainei.

Rusia continuă să denumească drept "operaţiune militară specială" invazia pe care a declanşat-o asupra Ucrainei la sfârşitul lui februarie, potrivit AFP citat de Agerpres.

Citeste si:
Ministerul Educației propune pedepse inspirate din comunism: elevi...
Ministerul Educației propune...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Decembrie 2022 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.