Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, la cinci ani închisoare cu executare pentru luare de mită şi conflict de interese în dosarul Polaris.

Radu Mazăre, comdamnat definitiv la 5 ani de închisoare

În luna martie 2019, fostul primar al Constanței a fost condamnat la o pedeapsă de 9 ani şi 10 luni de închisoare, decizie scăzută în apel de instanţa supremă la 5 ani, după ce judecătorii l-au judecat pe fostul primar pentru o parte din infracţiuni.

În contextul aceluiași dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită.

Mazăre își ispășește pedeapsa în penitenciar

Totodată, fostul deputat PSD, Eduard Stelian Martin, patronul companiei Polaris, a fost achitat. Acesta a fost judecat de instanţa de fond cu o condamnare de 5 ani şi jumătate de închisoare.

În dosarul Polaris, Mazăre a fost judecat pentru luare de mită în sumă de peste șapte milioane de euro de la omul de afaceri Sorin Strutinsky pentru a câștiga o licitație organizată de Primăria Constanța.

La momentul actual, Radu Mazăre se află în penitenciar, ispășind pedeapsa de 9 ani de detenţie după ce a fost judecat într-un dosar privind retrocedările din staţiunea Mamaia.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Februarie 2022 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.