Sănătatea orală este deosebit de importantă pentru starea de bine a fiecăruia dintre noi. În plus, un zâmbet frumos ne oferă mai multă încredere în noi și cu siguranță ne vine în ajutor în relațiile sociale!

Dacă te confrunți cu lipsa unuia sau a mai multor dinți, cu siguranță ai auzit de posibilitatea de a opta pentru implant dentar! Descoperă, citind rândurile de mai jos, ce este un implant dentar și multitudinea de avantaje de care te poți bucura optând pentru această posibilitate!

Implant dentar – ce este?

Implantul dentar este o tehnică modernă și deosebit de populară datorită eficienței sale, ce are ca scopul redarea sănătății orale și a zâmbetului pacientului. Așadar, implantul este o intervenție chirurgicală care se realizează pe arcada dentară, înserându-se o rădăcină artificială realizată numai din titan.

Ce avantaje oferă implantul dentar?

Cu ajutorul implantului dentar, în primul rând, se păstrează sănătatea dinților vecini, aceștia rămânand intacți. În cazul lucrărilor protetice, dinții alăturați se pilesc pentru a se introduce o proteză. Un medic stomatolog bun, care își desfășoară activitatea cu simț de răspundere, va sfătui întotdeauna pacientul să nu strice un dinte sănătos pentru a proteza un alt dinte. Acesta va oferi pacientului soluția implantului dentar, care este cea mai potrivită în astfel de situații.

În plus, implantul dentar are capacitatea de conservare a volumului osos. În același timp, implantul dentar mărește forța masticatorie, chiar și în comparație cu un dinte natural. Totuși, este bine să nu se facă abuz și să se intervină cu implanturi dentare doar în situațiile în care există dinți lipsă. Un alt avantaj deosebit de apreciat de către pacient este dat de faptul că aceștia nu se confruntă cu o senzație incomodă, ca și cum un corp străin s-ar afla în locul respectiv, deoarece nu este deloc așa! Implantul dentar oferă o senzație naturală, care nu crează niciun fel de disconfort!

Alege un medic în care să ai încredere!

Este important să apelezi cu încredere, ori de câte ori simți nevoia, la un medic stomatolog în care ai încredere. Astfel, te vei putea bucura de cele mai bune servicicii de sănătate orală efectuate în cele mai bune condiții, de către un medic cu experiență, căruia îi place cu adevărat activittea pe care o desfășoară. În plus, ar trebui să te simți confortabil în cabinetul acestuia și să îi poți pune orice întrebare legată de planul de tratament cel mai bun pentru tine.

Citeste si:
Informații esențiale despre polița RCA
Informații esențiale despre...

Consultă stomatologul cu regularitate!

Prevenția este deosebit de importantă în păstrarea sănătății orale. Alegând să vizitezi cu regularitate medicul stomatolog, orice mică afecțiune orală va fi descoperită la momentul potrivit, iar astfel nu te vei confrunta cu nicio complicație, tratamentul necesar fiind mult mai ușor și rapid decât în cazul complicațiilor de orice fel. De exemplu, în cazul parodontozei, dacă aceasta este descoperită în fază incipientă, se poate trata cu ușurință.

FamilyDent.ro este site-ul pe care poți găsi cele mai bune servicii medicale dacă te afli în căutarea medicului stomatolog potrivit pentru tine! Fie că ai nevoie de un implant dentar, de un aparat ortodontic ori chiar de tratamanetul parodontozei, folosește datele de contact de mai jos și bucură-te de cele mai bune servicii de medicină stomatologică!

Citeste si:
Peskov a dezminţit informațiile conform cărora Putin ar suferi de...
Peskov a dezminţit...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Iunie 2023 - 05 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.