Cinci profesori din comisia de examen si 32 de profesori supraveghetori la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" au fost dusi la audieri la Politia Capitalei, in cazul suspiciunilor de frauda la proba de limba romana a examenului de bacalureat, au declarat pentru MEDIAFAX surse din randul anchetatorilor.

Potrivit surselor citate, impotriva celor 37 de profesori exista probe solide, inclusiv filmari. Profesorii sunt suspectati ca le-ar fi spus elevilor subiectele la proba de limba si literatura romana, desfasurata luni. Asupra lor au fost gasite bani si cadouri care le-ar fi parvenit luni, au mai aratat sursele citate.

De acest caz se ocupa 50 de politisti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor de la Politia Capitalei, coordonati de comisarul sef Marius Voicu, adjunctul directorului general al Politiei Capitalei.

Frauda la BAC: Spaga descoperita in sutienele profesoarelor la liceul Bolintineanu

Sursele din randul anchetatorilor au mai aratat ca se lucreaza de aproximativ o luna la acest caz.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au inceput urmarirea penala "in rem" pentru fapte de coruptie privind proba scrisa la limba romana de la bacalaureat care a fost sustinuta la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", fiind facute perchezitii la unitatea de invatamant cu sprijinul SRI, Directiei Generale Anticoruptie si Politiei Capitalei.

Anchetatorii au mers luni la Liceul "Dimitrie Cantemir" pentru a ridica probe, fiind ridicate inscrisuri si unitati de calculator, care urmeaza sa fie expertizate din punct de vedere informatic.

PDL cere reluarea probei de romana, din cauza fraudei

Absolventii de liceu de la Liceul Dimitrie Bolintineanu erau ajutati dintr-o camera alaturata celei in care avea loc proba scrisa la romana, sustin surse oficiale apropiate anchetei.

„Se pare ca a existat o retea de sprijin a elevilor, cu rezolvatori de subiecte care se aflau intr-o camera alaturata. Ancheta se afla in desfasurare”, au spus sursele citate.

Romania tv transmite ca sume de bani au fost gasite in sutienele profesoarelor care supravegheau elevii, banii fiind primiți pentru a fi mai indulgente fața de incercarile elevilor de a copia. Se pare ca fiecare elev ar fi cotizat intre 150 si 300 de lei de elev, scrie b365.ro.

Citeste si:
Legile Educaţiei, aprobate de Guvern și trimise în Parlament pentru...
Legile Educaţiei, aprobate de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.