PDL cere reluarea probei de Limba romana la Bacalaureat si solicita Ministerului Educatiei sa prezinte cauzele care au condus la prezentarea subiectelor inaintea probei de examen, a anuntat, luni, vicepresedintele PDL Raluca Turcan, citata de MEDIAFAX.

Ea a spus ca, daca informatiile cu privire la scurgerea de informatii inaintea probei de Limba romana la Bacalaureatul de anul acesta sunt adevarate, inseamna ca Ministerul Educatiei este obligat sa recurga la o masura radicala.

Potrivit acesteia, prezentarea publica pe un site national a subiectelor de Limba romana cu o ora inaintea examenului propriu-zis inseamna amputarea sanselor pe care copiii le-au avut intr-o evaluare nationala.

Vicepresedintele PDL a spus ca amputarea sanselor egale inseamna incalcarea unui principiu fundamental al democratiei si, in acelasi timp, un principiu fundamental pentru evaluare corecta.

"Ca atare, PDL considera necesara reluarea probei de Limba romana la Bacalaureatul de anul acesta si solicita expres Ministerului Educatiei sa prezinte cauzele care au condus la prezentarea subiectelor inaintea probei de examen si, in acelasi timp, sa reia evaluarea de limba romana", a mentionat Turcan.

Frauda la BAC: Spaga descoperita in sutienele profesoarelor la liceul Bolintineanu

Ministerul Educatiei spune ca niciuna dintre variantele de subiecte la proba scrisa la Limba romana de la bacalaureat nu a fost publicata inainte de inceperea examenului, respectiv ora 9.00, iar STS a facut verificari si a asigurat ca nu a existat nicio bresa in reteaua informatica.

"Ministerul Educatiei Nationale precizeaza ca niciuna dintre variantele de subiecte, de la proba scrisa la Limba si literatura romana - Bacalaureat iunie-iulie 2013, nu a fost publicata inainte de inceperea examenului, respectiv ora 09.00. Conform verificarilor realizate de Serviciul de Telecomunicatii Speciale, care are in atributii pastrarea si distribuirea subiectelor pentru examenele nationale, in conditii de maxima siguranta, nu a existat nici o bresa in sistemul de transmitere a datelor", se arata intr-un comunicat de presa al MEN.

Citeste si:
Fraudă BAC 2023. Ministrul Ligia Deca, despre scandalul scurgerii...
Fraudă BAC 2023. Ministrul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.