Comisia de bacalaureat de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", din Sectorul 5 al Capitalei, a fost schimbata, iar directorul si directorul adjunct ai scolii au fost demisi, luni, pentru suspiciuni de frauda la proba scrisa la Limba si literatura romana.

Potrivit ISMB, au fost schimbati cei cinci membri ai comisiei de bacalaureat, precum si cei 32 de profesori supraveghetori.

Procurorii Parchetului Capitalei au inceput urmarirea penala "in rem" pentru fapte de coruptie privind proba scrisa la Limba romana de la bacalaureat care a fost sustinuta la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", fiind facute perchezitii la unitatea de invatamant cu sprijinul SRI, DGA si Politiei, scrie MEDIAFAX.

Perchezitiile vizeaza "o incercare de fraudare a examenului de bacalaureat desfasurat in aceasta perioada", a precizat Parchetul Capitalei in comunicatul citat.

"Perchezitiile vizeaza ridicarea unor inscrisuri si obiecte relevante, fara perturbarea probei desfasurate in ziua curenta (accesul in salile de concurs realizandu-se ulterior finalizarii lucrarilor de catre participanti)", au mai aratat procurorii.

In urma perchezitiilor s-ar fi descoperit sume de bani ascunse in sutienele profesoarelor, relateaza Realitatea TV. Conform informatiilor, se pare ca inainte de examenul de luni dimineata, profesorii ar fi primit mai multe cadouri si sume importante de bani. In schimbul favorurilor, profesorii au furnizat subiectele inainte de desigilarea oficiala.

Se pare ca acest examen a fost fraudat si cu sprijinul parintilor unora dintre elevi.

Grijile cu privire la fraudarea examenului de Bacalaureat au inceput de la publicarea pe internet a unor informatii despre subiectele de examen de la proba de limba si literatura romana inainte de ora examenului. Un elev a cerut informatii pe un forum in legatura cu rezolvarea subiectelor la ora 8:30.

Ulterior s-a demonstrat ca ora postarii mesajului a fost modificata, de la 9:30 la 8:30.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.