Stephan Pelger și-a pus capăt zilelor, pe 08 iunie 2023, la vârsta de doar 43 de ani. Acesta se confrunta cu mai multe probleme cu care nu a mai avut puterea să lupte, dar despre care a vorbit în repetate rânduri.

Stephan Pelger și-a pus capăt zilelor

Stephan Pelger a fost găsit de către unul dintre vecinii săi spânzurat în casa sa. Deși a anunțat oamenii legii imediat, nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața, ci doar au constatat decesul. Șocul a fost unul mult prea mare pentru persoanele care l-au cunoscut, dar și pentru familie. Câteva persoane publice au deja câteva declarații despre posibile motive pentru care designerul a decis să își pună capăt zilelor, în ciuda faptului că avea vârsta de doar 43 de ani.

Dan Capatos și-a găsit cu greu cuvintele să vorbească, în cadrul emisiunii sale de la miezul nopții, despre gestul necugetat pe care l-a făcut Stephan Pelger. Cătălin Botezatu s-a gândit la mai multe variante din cauza cărora ar fi considerat că este mai bine să renunțe la viața sa, una dintre acestea fiind chiar depresia cu care se confrunta de foarte multă vreme, dar și din cauza atacurilor de panică pe care le avea des. După cum a spus chiar regretatul designer, într-o emisiune în care a fost invitat în urmă cu câteba luni bune, un jaf a fost cel din cauza căruia a început să sperie de orice zgomot și si aibă coșmaruri.

„Nu știu ce s-a întâmplat, m-am gândit că ceva s-a întâmplat, nu îmi vine să cred. Acum câteva săptămâni era foarte happy, am mers, și-a făcut un implant de păr…

„Și eu iau medicamente de dormit, că nu pot să dorm, dar nu medicamente puternice, iar eu cred că depresia ține de fiecare. El a mai avut probleme și esențiale… și financiare. În fiecare an mergea la familia lui în Germania, mai era puțin ajutat(...) „Dacă s-a sinucis…nici nu știu… nu faci așa ceva. Toate antidepresivele astea… o să vorbesc și eu cu prietenii noștri comuni, nimeni nu știa lucrurile astea…”, a declarat Cătălin Botezatu, potrivit playtech.ro.

Adina Buzatu a oferit și ea niște detalii, povestind că prietenul ei ajunsese să ia 40 de pastile pe zi, ca sa poată dormi și chiar dacă a încercat să scape de această dependență cu ajutorul medicilor, nu a reușit. Psihologul Ramona Novac a vorbit și ea despre depresia pe care românii, de cele mai multe ori nu o iau în serios, dar din cauza căreia, multe vedete și-au pus capăt zilelor. Ea a mai zis că această boală nu este un moft, ci „una dintre cele mai parșive boli”, care afectează atât femeile și bărbații.

Citeste si:
Un bărbat s-a aruncat de la etajul 10 al unui bloc din Slatina
Un bărbat s-a aruncat de la...

"Depresia este una dintre cele mai parșive boli. Dacă ai un picior rupt se vede, daca ai ceva la stomac se simte. Depresia însă, mai ales în cultura românească, este băgată sub preș, negată, judecată, prin cuvinte sau remarci precum: ești slab, e ceva în neregulă cu tine că te simți așa, ești nebun, și, mai ales la bărbați, prin îndemnuri care te fac să suferi în singurătate precum: "trebuie să fii tare"; "nu ești bărbat dacă plângi"; "un bărbat nu plânge"; "trebuie să-ți rezolvi singur problemele"; "e rușinos să le spui altora durerile tale".

Crezi că astfel de vorbe ajută? În Romania se sinucid de 4 ori mai mulți bărbați decât femei. De PATRU ori! Cu alte cuvinte, 82% dintre persoanele care își iau viața în România sunt bărbați. Nu o zic eu, o zic statisticile naționale și europene. Cum ne arată încă o tragedie, depresia nu e un moft, nu apare pentru că “ai timp să intri în depresie”, iar din păcate, precum Stephan Pelger, multă lume ajunge chiar să-și pună capăt zilelor din cauza depresiei.

Citeste si:
Atac armat într-o grădiniță din Rusia. Doi copii și o educatoare au...
Atac armat într-o grădiniță...

În același timp depresia nu discriminează, indiferent cât ești de bogat, de faimos sau apreciat. Depresia te lovește la fel, cum ne-au arătat Robin Williams, Kurt Cobain, Marilyn Monroe sau celebrul DJ Avicii", a explicat psihologul Ramona Novac, pentru wowbiz.ro.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Iunie 2023 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.