Un bărbat a deschis focul marţi într-o grădiniţă din regiunea Ulianovsk, în centrul Rusiei, omorând doi copii şi o educatoare, înainte de a se sinucide, potrivit primelor informaţii, transmite AFP, citând un purtător de cuvânt al autorităţilor regionale.

Focuri de armă într-o grădiniță din Rusia

Vârsta copiilor nu este cunoscută, dar ei aveau, se pare, 'între 3 ş 6 ani', a afirmat purtătorul de cuvânt Dmitri Kamal, precizând că la faţa locului au sosit anchetatori.

Conform agenţiilor de presă ruse, care citează forţele de ordine, 'motivul atacului ar putea fi un conflict familial'.

Deputatul Serghei Morozov, fost guvernator al regiunii, a declarat pentru agenţia de presă RIA Novosti că o educatoare tânără şi doi copii, născuţi în 2016, respectiv 2018, au decedat.

Agresorul a intrat în grădiniță când copiii dormeau

Canalul Telegram Baza, cunoscut pentru legăturile sale cu forţele de securitate, a transmis că agresorul intrase în clădire în timpul orei de odihnă, înarmat cu o puşcă de vânătoare, potrivit Agerpres.

Mult timp foarte rare, incidentele armate mortale, mai ales în şcoli, au tendinţa să se înmulţească în Rusia de câţiva ani, făcându-l pe preşedintele Vladimir Putin să se alarmeze, considerând fenomenul unul importat din SUA şi un efect pervers al globalizării, ceea ce l-a determinat să înăsprească legislaţia privind portul armelor, menţionează AFP.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Aprilie 2022 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.