Connect-R a câștigat lupta împotriva depresiei și a anxietății, iar pentru că el a reușit să depășească unele dintre cele mai grele momente din viața sa, nu l-a lăsat inima să nu le spună și altora cum a reușit să facă lucrul acesta. Iată ce a declarat.

Connect-R, despre lupta împotriva depresiei

Deși a trecut prin multe momente grele, de-a lungul vieții, Connect-R a reușit să demonstreze că este un om puternic. Viața i-a dat multe lovituri, de pe urma cărora a avut de învățat, dar care l-au și marcat și făcut să se confrunte cu depresia și cu anxietatea. La momentul actual, artistul este un om fericit care a reușit să depășească toate aceste probleme cu mult efort și care acum vrea să îi ajute și pe cei din jurul lor să o facă. Recent, i-a acordat un interviu extrem de interesant fostului preot Daniel Balaș, în care a adus în discuție acest subiect sensibil pentru multă lume.

Pentru a putea câștiga lupta împotriva depresiei sau a anxietății, cântărețul este de părere că oamenii ar trebui, în primul și în primul rând, să își verifice stomacul, pentru că toate emoțiile indiferent dacă sunt pozitive sau negative se duc în stomac. În plus le-a dat și niște sugestii oamenilor despre cum ar trebui să reacționeze dacă le vine să plângă, iar mai apoi le-a zis că ar trebui chiar și să bea mai multă apă în acest sens, pentru că suntem 80% apă.

“În primul rând, să-şi verifice stomacul, care este al doilea creier. Emoţiile negative şi pozitive devin emoţii captive şi se duc în stomac. Nu degeaba avem expresia ‘simţi fluturi în stomac când te îndrăgosteşti’, că emoţia pozitivă tot acolo se duce. Şi expresia ‘gol în stomac’ când te ia frica. Dacă eu sunt trist şi îmi vine să plâng, dacă îmi pun un creion între dinţi, eu nu mai pot să plâng pentru că creierul primeşte informaţia că poziţia gurii e de zâmbet. Alergatul îţi oxigenează intregul organism, dar are şi alt beneficiu.

În trecut, când vânam animale, dar eram şi vânaţi, când fugeam şi reuşeam să scăpăm, în noi era o bucurie fantastică şi atunci o doză mare de endorfine, de serotonină, de dopamină exploda în noi. Asta se întâmplă şi acum atunci când alergăm, dar în natură, nu în sală pe bandă. În al doilea rând, să începem să bem apă, suntem 80% apă. Eu luam drept medicament 3 l jumate de apă pe zi. În al treilea rând, mâncare alcalină. E foarte importantă renunțarea la mâncarea procesată, prăjeli.

Citeste si:
Mara Bănică s-a luptat cu depresia. Operațiile estetice au ajutat-o...
Mara Bănică s-a luptat cu...

Să începem să mâncăm fibre, carne slabă, fructe, legume.”, i-a povestit artistul fostului preot Daniel Balaș, într-un interviu.

După ce le-a vorbit despre îngrijirea trupului, despre cum ar trebui să se alimenteze corect, pentru a duce o viață sănătoasă, fiind astfel mai puțini predispuși să sufere de anxitate sau de depresie, le-a spus și ce ar trebui să facă pentru a avea grijă și de sufletul lor. Pe el toate acestea l-au ajutat să treacă peste depresie și peste anxietatea cu care s-a luptat ani la rând. Așadar, le-a recomandat oamenilor să se roage și să mediteze.

“Sufletul: aici intervin rugăciunea şi meditaţia. În rugăciune Îi vorbeşti lui Dumnezeu, în meditaţie Îl asculţi pe Dumnezeu. Aş recomanda meditaţiile ghidate”, a mai zis artistul.

Citeste si:
Connect-R, mesaj cu ocazia zilei de 8 martie. Ce le-a transmis...
Connect-R, mesaj cu ocazia...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Februarie 2023 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.