Cântărețul de muzică de petrecere Culiță Sterp este aproape de un nou dosar penal, după ce polițiștii au cerut recalcularea alcoolemiei pe care o avea acesta când a făcut accident într-o intersecție din Cluj. În urmă cu două săptămâni și jumătate, solistul era sub, acum a depășit limita penală. Avocatul său spune că nu știe nimic despre asta. Inițial, ministrul Lucian Bode i-a lăudat pe oamenii legii care au evitat să ceară reclacularea alcoolemiei, deci care erau să îl scape pe manelist de dosar penal.

Polițiștii care au evitat recalcularea alcoolemiei lui Culiță Sterp, lăudați de ministrul Lucian Bode

În urmă cu mai bine de o săptămână, alcoolemia rezultată din analizele de sânge ale artistului era puțin peste 0,7, sub limita penală, care este de 0,8. Între timp, polițiștii au cerut recalcularea, pentru a afla valoarea estimată în momentul în care Culiță Sterp a trecut pe roșu cu mașina și a lovit un Logan, încercând să scape de agenții care îl urmăreau pentru că depășise limita de viteză în oraș.

Până acum, conducerea sub influența alcoolului în cazul interpretului a fost considerată contravenție și a fost sancționată cu o amendă și reținerea permisului. Însă, valoarea de peste 0,8 gr/l transformă fapta în infracțiune, ceea ce înseamnă că se va adăuga la dosarul penal în care este deja cercetat.

Estimarea alcoolemiei pentru momentul în care s-a produs un accident se face după o formulă științifică. Mai clar, într-o oră, corpul nostru metabolizează 16 mg alcool din 100 ml sânge. De pildă, o persoană cu alcoolemie 1,6 va ajunge la concentrația zero a alcoolului după 10 ore. Dar legiștii iau în calcul și alte variante.

„El trebuie să declare ce a băut, intervalul de ingestie a băuturilor alcoolice, tipul şi cantitatea alimentelor, ne sunt necesarea înălţimea şi greutatea persoanei”, a declarat Gabriela Constantinescu, Chimist Laborator Toxicologie IML, pentru Observator.

Oamenii legii au recalculat alcoolemia lui Culiță Sterp la aproape trei săptămâni după accident. Atunci, ministrul de Interne, Lucian Bode, îi lăuda.

Citeste si:
Ministrul austriac care s-a opus aderării noastre la Schengen, în...
Ministrul austriac care s-a...

„Consider că au acţionat gradual corect. Au efectuat cercetarea la faţa locului şi pe baza probelor pe care le-au strâns au luat măsura cea mai dură: reţinerea pentru 24 de ore”, a declarat ministrul la acea vreme.

Culiță Sterp, beat la volan, accident în centrul Clujului

Culiță Sterp a fost implicat într-un accident în centrul orașului Cluj, în data de 16 noiembrie. Incidentul s-a petrecut în intersecția Piața Avram Iancu - Eroilor. În urma acestuia, o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. Conform primelor informații, celălalt șofer ar fi cerut intervenția medicilor.

Din imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se poate observa cum solistul trece cu viteză pe o stradă din Cluj, pe urmele sale fiind o mașină de poliție pe care, cel mai probabil, a depășit-o. Polițiștii au transmis că artistul nu ar fi rămas în zona accidentului după producerea acestuia, fiind ulterior identificat de către aceștia.

Citeste si:
Culiță Sterp, primele declarații după ce a fost acuzat că a ucis un...
Culiță Sterp, primele...

„În 17.11.2022, la ora 2:08, ISU Cluj a fost alertat pentru a interveni la un accident rutier produs între două autoturisme, in Cluj-Napoca, intersecția Piata Avram Iancu/Eroilor. A intervenit Detașamentul 1 de pompieri Cluj-Napoca cu o autospeciala de stingere și descarcerare și un echipaj de terapie intensivă mobila (ambulanta SMURD).

Nu s-au impus manevre de descarcerare. O victimă, bărbat, 32 ani, a fost transportata la spital de ambulanță SMURD, conștienta și cooperanta", se arată în comunicatul autorităţilor.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Noiembrie 2022 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.