Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, va ajunge astăzi în România, la București, la invitația guvernului României. Oficialul austriac este cel care s-a opus la sfârșitul anului trecut aderării României la Schengen.

Ministrul austriac Karner, care s-a opus aderării României la Schengen, la București

Update: Ministrul austriac a evitat, după cum era de așteptat, să dea un răspuns clar la solicitările României de ridicare a veto-ului pe Schengen. De altfel, Gerhard Karner a recunoscut că discuțiile cu omologul român au fost dificile.

„Este foarte important că ne vedem, pentru a putea discuta aspecte de securitate care vizează ambele țări. Am avut discuții foarte clare, dificile, dar le-am avut. Sunt si foarte multe puncte comune. Sunt puncte pe care trebuie să le discutăm când e vorba de securitatea ambelor state: migrația ilegală, combaterea migrației ilegale. Numai împreună cu Poliția Română am destructurat o rețea condusă de un cetățean român", a spus el.

Gerhard Karner, ministrul de interne al Austriei, ajunge miercuri în România pentru o vizită foarte importantă pe care o va avea cu omologul sau, Lucian Bode. Oficialul străin nu va merge numai la Ministerul de Interne, ci va vizita și sediul Poliției de Frontieră.

Probabil, acolo vor avea loc discuții legate de partea de migrație și legate de proiectele-pilot pe care România încearcă să le implementeze cu ajutorul Comisiei Europene.

Ministrul de interne al Austriei este cel care a votat nu pentru România la Schengen, anul trecut în decembrie, la Bruxelles, și am văzut și motivele expuse de Austria vis-a-vis de acest vot: problemele legate de migrație cu care se confrunta întreaga Uniune Europeană, spunând că migranții vin și din România și că este o reală problemă când vor fi rezolvate problemele la frontiere.

Citeste si:
Primii salvatori români care au fost trimiși în Turcia s-au întors...
Primii salvatori români care...

Cu doar câteva ore înainte de vizita în România, Karner a făcut o conferință publică în care a dat informații noi referitoare la migrație. Acesta a spus, referitor la traficanții de migranți, că au fost arestate 52 de persoane de origine română.

O astfel de criză migrațională nu a mai fost de când a început războiul în Siria în 2015, drept urmare Comisia Europeană trebuie să ia măsuri, consideră austriacul.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Aprilie 2023 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.