În Austria au loc alegeri regionale. Se presupune că în funcție de rezultate, soarta României în spațiul Schengen s-ar putea schimba.

Alegeri în Austria. Rezultatul ar putea schimba soarta României în Schengen

În Austria au loc alegeri regionale. Românii sunt cu ochii pe acest eveniment deoarece în funcție de rezultatul alegerilor, soarta României cu privire la intrarea în spațiul Schengen se poate schimba.

În această duminică, în Austria Inferioară au loc alegeri regionale. În joc se află viitorul politic al Johannei Mikl-Leitner, actuala guvernatoare de land şi candidata partidului conservator, OVP, dar și centrul de putere al OVP, partidul cancelarului Karl Nehammer.

Dacă partidul va pierde majoritatea absolută în parlamentul Austriei și, eventual, și în guvern, care se formează după un sistem de reprezentare proporțională, OVP va ieși cu scandal din cauza unor anterioare episoade legate de acte de corupție.

Karl Nehammer a susţinut-o în campania electrorală pe Johanna Mikl-Leitner şi a readus în discuţie problema imigrației și azilului. În campania electorală, cancelarul a pus mai mult accent pe aceste probleme, iar drept rezultat, Austria s-a opus intrării României în Schengen.

În această duminică, în jur de 1,3 milioane de cetățeni sunt așteptați la secțiile de vot pentru a-și alege un nou parlament de land în Austria Inferioară. Urnele de vot s-au deschis la orele 6:00 dimineața şi se vor închide în funcţie de regiune la 16:00 sau la 17:00. Rezultatele provizorii sunt aşteptate între 20:00 şi 21:00, ora locală.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Ianuarie 2023 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.