Adrian Virgil Pintea a fost unul dintre cei mai iubiți actori din țara noastră. Acesta s-a născut la data de 9 octombrie 1954 și s-a stins din viață pe 8 iunie 2007, lăsând în urma sa o durere o imensă, dar și o mulțime de întrebări legate de decesul său. Ultima lui iubire, Lavinia Tatomir, declarase că acesta se vindecase de ciroză și tocmai aceasta a fost și cauza morții sale, motiv pentru care părinții marelui actor au avut foarte multe nelămuriri și au făcut câteva declarații controversate în acest sens, la vremea respectivă. Acesta a avut o carieră de succes și a rupt inimile multor femei, dar a fost și rănit la rândul său de către cele de care s-a îndrăgostit și care erau mult mai mici decât el.

Adrian Pintea a murit în urmă cu 15 ani

Adrian Pintea a avut o copilărie fericită, locuind în Beiuș alături de părinții lui. Regretatul actor a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" din București la clasa profesorului Petre Vasilescu, în anul 1979. Mai apoi, în 1990, a început să predea actorie Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I. L. Caragiale", iar în 2002, a obținut titlul de doctor în domeniul teatru, cu lucrarea Hamlet sau actorul lucid. Doi ani mai târziu, Adrian Pintea a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale", la secția regie film, clasa Elisabeta Bostan.

Pe lângă faptul că a fost un om foarte talentat, reușea să cucerescă extrem de ușor femeile din jurul lui și a avut câteva mari iubiri, de-a lungul existenței sale, deși a plecat mult prea devreme dintre noi. Și-a trăit viața la cote maxime, a iubit cu pasiune și a lăsat în urmă o durere imensă. Prima femeie din viața sa a apărut la începutul carierei sale, în 1980.Este vorba despre nimeni alta decât marea actriță, Irina Petrescu, care era mai în vârstă decât el cu 13 ani, dar pe care a iubit-o cu adevărat, deși avea doar 23 de ani. A învățat extrem de multe lucruri de la ea și îi este recunoscător pentru povestea de iubire pe care au trăit-o, în perioada studenției.

„Am cunoscut în tinereţe o femeie absolut superbă, mult mai în vârstă decât mine, care mi-a servit lecţiile exacte de inhibare şi de distrugere a propriului meu egoism.“, povestea actorul, conform click.ro.

Separarea de prima lui iubire a adus și multă suferință în viața regretatului actor. Acesta a trăit, la vremea aceea, o perioadă zbuciumată, după care a cunoscut-o pe Silvia Mihaela, de profesie arhitect, care l-a iubit atât de tare, încât a renunțat la familia ei de dragul actorului. Cei doi au decis să își unească destinele în anul 1984, iar femeia a reprezentat pentru el cel mai mare sprijin și l-a ajutat să treacă peste cele mai grele momente din viața sa. Lucrând ca profesor, Adrian Pintea a reușit să le fure inimile studentelor sale.

Citeste si:
Sebastian Stan, actorul român de la Hollywood, intră în competiția...
Sebastian Stan, actorul român...

În 1993, una dintre studentele de la clasa lui Alexandru Repan, pe numele ei Laura Jianu face o pasiune pentru el și își mută clasa, doar pentru a petrece mai mult timp alături de el. Nu a fost vorba doar despre o pasiune pe care tânăra o avea pentru profesorul ei, ci la un moment au decis să formeze un cuplu. Povestea lor a ajuns la final destul de repede, mai exact în momentul în care tânăra a absolvit facultatea și a decis să se mute în Anglia, unde s-a și căsătorit.

Ultima mare iubire a lui Adrian Pintea a fost Lavinia Tatomir, în vârstă de 16 ani. Ea era fiica medicului actorilor Teatrului National din Craiova, dar nici lucrul acesta, nici faptul că diferența de vârstă dintre ei era una de 27 de ani nu a stat în calea iubirii lor. Astfel, aceștia au decis să se căsătorească pe data de 25 decembrie 2000.

Citeste si:
Cine a fost Ana Aslan. Ea a descoperit tinereţea veşnică: „Nu se...
Cine a fost Ana Aslan. Ea a...

Sursa foto (c): STII DE TOATE/YouTube

Șapte ani mai târziu, în ziua de pe 8 iunie 2007, la vârsta de doar 52 de ani, marele actor s-a stins din viață. Acesta se afla internat la Spitalul Fundeni din pricina cirozei de care suferea, iar trupul lui a cedat. Soția lui, Lavinia Tatomir, a mărturisit că, de fapt, partenerul ei de viață nu s-ar fi stins din viață din cauza cirozei, ci din cauza septicemiei cu care s-a ales în urma unui implant dentar. Actorul a fost înmormântat în Cimitirul Bellu din Capitală, fiind condus pe ultimul drum într-un ropot de aplauze, iar puțini sunt cei care știu că a plecat dintre noi, înainte de a-și realiza unul dintre cele mai mari visuri pe care le-a avut și anume acela de a regiza filme, mai ales că trecuseră doar trei ani de la terminarea Facultății de Regie de Film.

Citeste si:
Andra și Cătălin Măruță, 15 ani de căsnicie. Ce mesaj a transmis...
Andra și Cătălin Măruță, 15...

„Un bolnav cronic, cum era Adrian, a ales sa aiba incredere in puterile energoterapeutei (aplicat de soția Lavinia). In anul 2001, Lavinia Tatomir a declarat ca l-a vindecat pe Adrian de ciroza. In alte interviuri pretinde ca stia ca Adrian va muri, dar ca s-a casatorit cu el din dragoste. In anul 2007, Lavinia declara ca Adrian a fost omorat! Ne rezervam dreptul de a afla adevarul despre moartea lui Adrian Pintea, moarte declansata de un implant dentar. Nu este o consolare pentru familie ca Lavinia Tatomir l-a ajutat sa treaca dincolo; atat familia, cat si prietenii preferau ca Lavinia sa-l ajute sa ramana printre noi.”, au declarat părinții actorului, la vremea aceea, pentru libertatea.ro.

În ceea ce privește moartea sa, actorul Valentin Teodosiu care îi era foarte bun prieten a mărturisit că acesta și-ar fi pierdut viața doar din cauza alcoolului. De asemenea, a mai precizat că dacă nu era soția sa, Lavinia Tatomir, el ar fi murit cu foarte mult timp înainte. Consideră că doar ea a fost cea care a reușit să îi prelungească viața cu încă șapte ani, datorită iubirii imense pe care i-a purtat-o.

Citeste si:
Cătălin Bordea, declarații emoționante la câteva zile după moartea...
Cătălin Bordea, declarații...

„Pe Adrian, un suflet zbuciumat, l-a ucis alcoolul. Ca şi pe mulţi, mulţi alţii, din păcate. Dar pe el l-a distrus prea de timpuriu. Dacă nu era Lavinia (n.r. – Lavinia Tatomir, ultima soţie), era gata demult. Ea i-a prelungit viaţa cu şapte ani! A apărut însă prea târziu. Iată ce înseamnă iubirea, familia, motivaţia... La Adrian, femeile din viaţa lui au avut un rol nefast. Neşansa lui: pentru că ele fie au băut mai abitir ca el, fie l-au făcut să bea!”, a declarat Valentin Teodosiu, conform antena3.ro.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.