George Buhnici a dezlănțuit un adevărat război după ce la festivalul Neversea s-a luat de aspectul fizic al femeilor care vin să se odihnească la mare. Jurnalistul a criticat faptul că femeile au kilograme în plus și vergeturi care le scot la vedere odată ce vin la mare. Acest lucru a revoltat o țară întreagă. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis să îl amendeze pe Buhnici cu 20.000 de lei pentru declarațiile sale discriminatorii.

George Buhnici a fost amendat cu 20.000 de lei de CNCD

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a hotărât că declarațiile făcute anterior de Buhnici reprezintă o faptă de discriminare și încalcare a dreptului la demnitatea umană. Sancțiunea lui Buhnici a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

În luna iulie, la festivalul Neversea, George Buhnici a oferit un interviu pentru pentru „XNS”, emisiune difuzată de Antena Stars. Afirmațiile jurnalistului au stârnit un val de critici și revolte. Acesta a criticat aspectul fizic al femeilor care vin la mare, kilogramele în plus și vergeturile prezente pe corpurile femeilor. Ba mai mult, Buhnici a spus că soția lui „arată ca o minoră”.

„Am văzut și fete care nu arată bine și nu aș vrea să se interpreteze, dar suntem la festival și putem da vina pe orice. E după ora la care puteam să și fi consumat, habar n-am. Dar, serios, mai mergeți pe la sală, fetelor. Venim la mare ca să vedem piele și aș vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi. Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală”, a continuat acesta.

În urma acestor declarații, membrii colegiului director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) au decis să se autosesizeze cu privire la declarațiiile lui George Buhnici privind ”femeile cu vergeturi” de pe plajă. La scurt timp, jurnalistul a fost luat în vizor și de către CNA, după ce CNCD s-a autosesizat deja în acest caz.

George Buhnici și-a cerut scuze publice pentru declarațiile descriminatorii

După o perioadă de foc și critici dure, George Buhnici a postat un video pe canalul său de YouTube, în care își cere scuze pentru declarațiile scandaloase despre femeile cu celulită și vergeturi.

„O să o spun pe șleau. Da, am vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier fără pic de minte-n cap și fără nicio experiență de viață, ca și cum aș fi fost fumat sau cel puțin amețit de băutură.”, spune Buhnici în filmulețul video.

Citeste si:
George Buhnici atrage din nou atenția asupra sa. Declarațiile...
George Buhnici atrage din nou...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 August 2022 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.