Margareta Pâslaru este artista care a revoluţionat muzica uşoară românească și care și-a cucerit publicul nu doar datorită talentului său, ci și datorită frumuseții sale.

Viața artistei Margareta Pâslaru. Cum arăta la aproape 79 de ani

Margareta Pâslaru este o cântăreaţă de muzică uşoară şi populară, pianistă, compozitoare, textieră, actriţă de teatru şi film, regizor artistic, producătoare, scenaristă, scriitoare și realizatoare de radio. A venit pe lume la data de 9 iulie 1943 și a avut debutul în muzica ușoară la Casa de Cultură Grivița Roșie în 1958, acompaniată de Paul Ghentzer. Ea a studiat pian, balet la clasa Floria Capsali, pictură, cursul de perfecționare de pe lângă Comitetul de Stat pentru Cultură și Artă - CSCA (Ministerul Culturii), clasa Camelia Dăscălescu, studentă la Facultatea de Drept.

A început să fie pasionată de artă, încă de când era doar un copil. La vârsta de 8 ani, a început să studieze pianul, iar balet făcea deja de la 5 ani. Asta nu este tot. Tot în copilărie, a început să îi placă foarte, foarte tare și pictura, talent pe care care se pare că îl moștenise de la bunicul ei. La vârsta de 15 ani a debutat în muzică, la Casa de Cultură Grivița Roșie, fiind descoperită de nimeni alta decât Ileana Pop. A reușit să câștige prmiul I și la „Festivalul artistilor amatori”. Tânără fiind a lansat în compania Marinei Voica șlagărul intitulat “Pe aripa vântului”, urmând ca mai apoi George Enescu să compună special pentru ea piesa “Chemarea mării”, care este prima înregistrare la Radio București și care, de asemenea, a fost primul ei mare șlagăr românesc.

În 1964, Margareta Pâslaru a interpretat-o pe Polly Peachum în “Opera de trei parale”, interpretarea sa fiimd o surpriză marte pentru publicul larg, dar și pentru criticii de artă. În 1966, ea a debutat în fimlul “Tunelul”,iar apoi a primit rolul din “Un film cu o față fermecătoare”, iar în 1973 a filmat în regia Elisabetei Bostan “Veronica” și “Veronica se întoarce”, care are și azi un real succes. Marea artistă a fost onorată cu premiul de Excelență “Women of excellence” în 2002, după ce în 1983 a emigrat în America, unde a lucrat î diferite galerii de artă și unde a avut mai multe producții TV regionale. Începând cu anul 2009, Margareta Pâslaru sprijină tineri talentați prin emisiuni la România Actualități, România Cultural, Radio Clasic.

Citeste si:
Elena Gheorghe are probleme serioase de sănătate. Cu ce afecțiune...
Elena Gheorghe are probleme...

Vocea sa a reușit să inspire, de-a lungul vremii, peste 65 de compozitori, printre care s-au aflat Henry Mălineanu, George Sbârcea, Camelia Dăscălescu, Aurel Giroveanu, Edmond Deda, Nicolae Kirculescu și care au creat pentru ea. Cântăreața are un repertoriu vast, printre care se regăsesc o mulțime de șlagăre internaționale precum „Trandafirii tăi”, „În grădina bucuriilor”, „Harap Alb”, „Spuneam că nu-mi pasă” - Bui, Bui, Bui - Bensonhurst Blues, „Poate vreți să dansați” - Prego, „Gelos”, „Acesta e cântecul meu”, dar și multe alteleÎn 1968, juriul internațional al Festivalului Cerbul de Aur i-a oferit Margaretei Pâslaru Mențiunea „Cerbul de Aur“. După aceea, a împlinit 10 ani de activitate printr-un „One Woman Show“ cântând 23 de piese.

Citeste si:
Cine a fost Ana Aslan. Ea a descoperit tinereţea veşnică: „Nu se...
Cine a fost Ana Aslan. Ea a...

Margareta Pâslaru a înregistrat primul disc – EDA 3002, în 1961, care a bătut recordul de vânzări. Artista a înregistrat pe discuri de ebonită, vinil, casete audio, DVD, CD-uri și audiobook-uri, dar a fost prezentă și pe numeroase CD-uri medalion - compozitor și tematice. Una dintre cele mai iubite piese pe care le-a interpretat vreodată se numește "Lasă-mi toamnă pomii verzi!", inspirată de versurile Anei Blandiana. A fost difuzată la Radio și pe CD-uri, se califică prin votul publicului în "Top 80" Radio România Actualități ca fiind pe lista celor mai bune piese din ultimii 80 de anui.

Deși are aproape 79 de ani, Margareta Pâslaru este la fel de frumoasă, iar în pandemie deși a fost departe de familia ei care se află plecată peste ocean, nu s-a simțit niciodată singură. Are momente în care este tristă, dar de fiecare dată reușește să își revină cu ajutorul muzicii. Fiica sa este și ea departe și reușesc să vorbească doar cu ajutorul internetului, dar marea artistă s-a obișnuit deja cu lucrul acesta.

Citeste si:
Andreea Marin a fost afectată de divorțul de primul soț: „Brusc,...
Andreea Marin a fost afectată...

„Țin foarte mult la familia mea, și la cei vii, și la cei morți, tocmai de asta evit să vorbesc despre ei în interviuri. Simt că am datoria să-i țin la dis­tan­ță de comentariile altora. Există uneori o curio­zi­tate morbidă a publicului față de unele detalii de viață, care te duce parcă cu gândul la farsele lui Ca­ragiale. Familia mea e bine, eu fac naveta regu­lat peste Ocean, fiica mea vine și ea aici când poa­te, dar sigur că acum, dat fiind contextul pande­miei, ne-am văzut mai mult pe Skype.”, a povestit Margareta Pâslaru pentru Formula As.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Aprilie 2022 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.