Christina Ich a făcut o serie de afirmații despre cei care au decis să-oi ajute pe refugiații care de 13 zile sosesc încontinuu la punctele de trecere de la frontiere țării noastre, fugind din calea războiului din Ucraina și sperând la o lume mai bună și la pace, în timp ce casele le sunt distruse de militarii ruși.

De la ce a pornit cearta celor două

Cei mai mulți dintre români au empatizat cu situația prin care trec vecinii noștri, înțelegând că ar fi putut fi ei în locul lor și le-ar fi plăcut să li se întindă o mână de ajutor la nevoie. Unii, în schimb, nu s-au putut abține să nu facă o serie de comentarii răutăcioase pe seama ajutorului pe care români îl acordă refugiaților din Ucraina.

Una dintre acestea este nimeni alta decât Christina Ich, care din punctul Alinei Greavu, pe care fanii o știu drept Aluziva, a făcut o serie de glume care nu-și aveau rostul și pentru a criticat-o dur, moment în care a pornit un real scandal pe internet.

“Ai facut misto de oamenii sărmani care le dau refugiaților mămăligă și sarmale – i-ai ironizat. După ai dres-o că “dar ce am spus greșit, doar am zis să aveti grijă de voi, ca după să poți avea grijă de alții.” ha! Dă-mi voie să îți explic ceva. Un om bun, oricât de sărac ar fi, împarte mămăliga lui cu altul. Mă așteptam ca după atâtea citate de la mari filosofi pe care le postezi să vezi esența omului, nu condiția lui. In vremuri de restriste românii. Și bogați și săraci, au dat o pâine refugiatilor. Asta este de aplaudat. Nu de ironizat. Fiecare ajută cât vrea, cât poate, cât știe. Important e că ajută. Christina, ai intrebat retoric cine căcat ne-ar fi ajutat pe noi, românii, în caz de război.

”Ai zis și că nu o să le facă nimeni statui ăstora care ajută. Că maine o să uite lumea de ei. Poate nu știai asta, dar există oameni care fac bine pentru că asta ii implineste. Pentru că au compasiune, că le e milă, că se pun în locul altora și ii doare să-i vadă așa. Vorbesc acum despre studenții care sunt în casa Cristina ICH, implicată într-un mega-scandal!

Vorbesc despre voluntarii din vamă, gară și aeroport, care nu își mai simt degetele de la picioare. Despre ăia care au donat o branulă sau un borcan cu vinete, că atât au avut ei de dat. Despre diaspora care strânge bani și donează de la mi de km distanță ca să se cumpere căciuli și mănuși pentru copii ucraineni. Despre ăia care de o săptămână vorbesc non stop la telefon, care fac rost atat de medicamente, cât și de camioane cu care să le duca la vamă.”, a scris Aluziva, pe Instagram.

Citeste si:
Peste 5,2 milioane de ucraineni și-au părăsit țara de la începutul...
Peste 5,2 milioane de...

Așa cum era de așteptat, afirmațiile Alinei Greavu s-au lovit și de o reacție venită din partea Christinei Ich, care a fost dur criticată pentru atitudinea pe care a avut-o în ceea ce îi privește pe refugiații de la noi din țară. Șatena a vorbit despre cauzele umanitare pe care le-a susținut Angelina Jolie, neavând niciun fel de legătură cu subiectul de la care a pornit cearta, ceea ce îi face pe admiratorii Alinei să creadă că va primi o replică din partea vloggeriței.

”Vedetele internaționale sau cele de la noi care s-au implicat de-a lungul timpului în acțiuni umanitare și au fost sau sunt ambasadori pentru organizații mari nu s-au chiloțărit și nu se vor chiloțări niciodată pe social media, căutând scandaluri de mahala specifice persoanelor lipsite de educație și cultură. Dacă o luăm exemplu pe Angelina Jolie, care este doar una dintre figurile publice adânc implicate în campanii umanitare la nivel internațional, atunci nu putem să nu menționăm că ea, în primul rând, a donat milioane de dolari din banii ei până să ajungă ambasador, să reprezinte un model de empatie și umanitate și să își facă propria organizație.

Citeste si:
Christina Ich și Alex Pițurcă, surprinși împreună după separare. Ce...
Christina Ich și Alex...

Avem exemple și în România, la nivelul de aici. Aceste persoane nu fac acte caritabile pentru a demonstra ceva și nici nu au nevoie de capital de imagine în acest sens, pentru că ele mai întâi au avut capitalul de imagine, abia apoi l-au folosit în scopuri nobile. Caritatea se face prin proprie mărinimie și dărnicie, în primul rând, nu prin mărinimia altora. Faptul că se alătură și alții la inițiativa umanitară a unei persoane publice este dovada că acea persoană are suficientă influență și pe asta se bazează statutul de ambasador.

Scopul lor e să promoveze cauza, nu persoana. Niciuna dintre organizațiile serioase nu a ieșit în față cu proprii fondatori sau angajați, să tragă oamenii de urechi și să își facă publicitate așa, să stârnească scandaluri sau să dea în cap cuiva. Organizațiile care se ocupă de astfel de acțiuni umanitare nu au ca scop promovarea personală a fondatorilor, ci promovarea organizației și programelor de ajutor. Așadar, e important să înțelegem diferențele și să nu confundăm”, a fost răspunsul oferit de Cristina Ich pe contul său Instagram.

Citeste si:
Aluziva, plângere penală împotriva lui Zanni. De ce l-a acuzat și...
Aluziva, plângere penală...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.