Benone Sinulescu a murit la 84 de ani. Cântărețul de muzică populară a fost dus la spital în urmă cu patru luni. Starea sa de sănătate s-a agravat în ultimul an. Solistul s-a retras, la începutul pandemiei, împreună cu soția, la țară, într-o casă pe care artistul o deține în comuna Bârsa din județul Arad.

Benone Sinulescu a murit la 84 de ani

Artistul a fost găsit inconștient, căzut în casă, în luna iulie. Fostul impresar al acestuia, Ionuț Pavel, spunea atunci că familia interpretului a decis ca Benone Sinulescu să fie dus la un centru paleativ, în loc să fie tratat într-un spital de specialitate. Conform impresarului, starea de sănătate a cântărețului de muzică populară a început să se deterioreze în urmă cu un an, însă, rămas izolat în pandemie și fără acces la medicul specialist, situația s-a agravat.

„Cu toate acestea, Benone Sinulescu nu a ajuns la spitalul de urgență, ci în clinica de îngrijiri paleative din apropierea Aradului, o clinică ce nu are condițiile necesare unei evaluări medicale adecvate pentru starea lui medicală din acest moment (RMN sau Electroencefalogramă) și unde se așteaptă „momentul de final” al artistului. O sursă din cadrul clinicii a spus că moartea lui Benone Sinulescu poate interveni oricând în următoarele zile,” declara Ionuț Pavel pentru TVR.

Biografie

Interpret de muzică populară din comuna Siriu, județul Buzău, Benone Sinulescu a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară de-a lungul carierei, printre care Irina Loghin. După anul 1989, interpretul a abordat și stilul etno-dance și a colaborat în acest sens cu formația RO-Mania.

Prin Decretul nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, artistului i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa aIV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”. Ion Iliescu, pe când era la conducerea României, i-a conferit interpretului, la 29 noiembrie 2002, Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

Citeste si:
Un fan i-a cerut bani lui Jador pe Instagram. Care a fost reacția...
Un fan i-a cerut bani lui...

Tot din partea lui Iliescu solistul a primit, în 7 februarie 2004, și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D - „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Noiembrie 2021 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.