Benone Sinulescu trece printr-o cumpănă. Celebrul artist a fost găsit inconștient în casă și a fost transportat la o clinică din Arad, unde mai fusese tratat. Medicii au transmis că viața lui atârnă de un fir de ață.

Benone Sinulescu este în stare gravă la spital

Artistul Benone Sinulescu (84 de ani) se află în stare gravă, după ce joi a fost găsit inconștient, căzut în propria locuință. Fostul impresar al solistului, Ionuț Pavel, spune că familia cântărețului a decis ca acesta să fie dus la un centru paleativ, în loc să fie tratat într-un spital de specialitate. Conform fostului manager, starea lui Sinulescu a început să se deterioreze în urmă cu un an, însă, rămas izolat în pandemie și fără acces la medicul specialist, situația s-a agravat.

„Benone nu mai este lucid, situatia lui este critica, sotia lui ia toate deciziile, nu vrea sa-l aduca la Bucuresti, la Urgenta. Il lasa sa moara acolo, la Arad, unde nu beneficiaza de medici buni. El nu are copii. Daca moare, toata averea o va mosteni un nepot”, a declarat o sursă pentru Playtech.ro.

„Cu toate acestea, Benone Sinulescu nu a ajuns la spitalul de urgență, ci în clinica de îngrijiri paleative din apropierea Aradului, o clinică ce nu are condițiile necesare unei evaluări medicale adecvate pentru starea lui medicală din acest moment (RMN sau Electroencefalogramă) și unde se așteaptă „momentul de final” al artistului. O sursă din cadrul clinicii a spus că moartea lui Benone Sinulescu poate interveni oricând în următoarele zile,” a completat Ionuț Pavel pentru TVR.

Citeste si:
Un spital din țară publică imagini cu mâncarea pe care o primesc...
Un spital din România publică...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Biografie

Interpret de muzică populară din comuna Siriu, județul Buzău, Benone Sinulescu a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară de-a lungul carierei, printre care Irina Loghin. După 1989, a abordat și stilul etno-dance și a colaborat în acest sens cu formația RO-Mania.

Prin Decretul nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, artistului i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa aIV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”. Ion Iliescu, pe când era președintele României, i-a conferit interpretului, la 29 noiembrie 2002, Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

Tot din partea lui Iliescu Benone Sinulescu a primit, în 7 februarie 2004, și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D - „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Citeste si:
Viața lui Benone Sinulescu atârnă de un fir de ață. Boala care îl...
Viața lui Benone Sinulescu...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.