Primul președinte al României de după Revoluție, Ion Iliescu împlinește astăzi 91 de ani. Fostul preşedinte s-a născut la 3 martie 1930, în municipiul Olteniţa din judeţul Călăraşi.

Ion Iliescu a fost peședinte între anii 1990-1996 şi 2000-2004. În ultimii ani, Iliescu a renunțat la sărbătorirea cu fast, cadouri și felicitări din partea susținătorilor săi. Fostul președinte s-a retras din viața publică de mai mulți ani, însă acesta a mai apărut în atenția publicului atunci când a fost internat în spital cu probleme cardiace cronice.

Iliescu nu a mai avut nicio apariție publică din martie 2017, când a mers la Parchetul General, fiind citat de procurori în dosarul Revoluţiei din 1989. În această speță, fostul președinte a fost trimis în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii, informează realitatea.net.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Martie 2021 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.