Cântăreața Mălina Olinescu s-a aruncat în gol, în noaptea de 12 decembrie 2011, de la etajul 6 al blocului în care locuia. O lună mai târziu, pe 29 ianuarie 2012, urma să împlinească 37 de ani. În 1981, tatăl său, actorul Boris Olinescu, s-a sinucis în același fel. Fata solistei Doina Spătaru nu mai avea puls în momentul în care au ajuns paramedicii. Artista și-ar fi pus capăt zilelor din cauza unei decepții în dragoste.

Mălina Olinescu și-a încheiat dramatic socotelile cu viața. Cântăreața s-a sinucis la fel ca tatăl ei

„Numai atâta vă pot spune: că sunt într-un vis urât, un coșmar din care nu pot să mă trezesc!”, au fost primele declarații ale Doinei Spătaru oferite jurnaliștilor.

Medicii au găsit-o pe cântăreață întinsă pe asfalt, fără suflare, îmbrăcată în haine de casă, la puțin timp după miezul nopții. Un apel la 112 anunțat că o persoană s-a prăbușit de la etajul șase al unui bloc din zona Gării de Nord.

„Așteptam din lună în lună așa ceva fiindcă ne spunea că o s-o facă”, declara Călin Geambașu în noaptea fatidică.

Cu trei ani înainte, Mălina a trecut printr-un divorț dureros de Dan Stesco, clăparul trupei Compact. Părea să-și fi găsit liniștea alături de Sebastian Truță, dar nici de data aceasta nu a avut noroc.

Cu un an în urmă, în apropierea Crăciunului, interpreta a ajuns la spital și a fost diagnosticată cu sindrom anxios depresiv. Aceasta a refuzat internarea și a continuat tratamentul la domiciliu. De aici și dovezile găsite de anchetatori în apartamentul său, după sinucidere: multe cutii cu antidepresive și sticle de alcool desfăcute.

Din primele date a rezultat că moartea a fost violentă, anume o fractură craniană, o hemoragie meningo-cerebrală. De asemenea, multiple fracturi costale, fracturi de membre, fracturi de bazin, cât și fracturi viscerale, adică rupturi de organe interne.

Dumitru Lupu: „Și tatăl ei s-a sinucis în același fel”

Vestea morții Mălinei Olinescu i-a șocat pe compozitorii din Constanța care au cunoscut-o pe solistă, în special că aceasta urcase de mai multe ori pe scena festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia.

Citeste si:
Partenerul Anei Baniciu a dezvăluit sexul bebelușului. Cântăreața...
Partenerul Anei Baniciu a...

„Eu am colaborat cu mama ei, artista Doina Spătaru, şi o ştiam şi pe Mălina. Sunt încă şocat. Şi tatăl ei s-a sinucis în acelaşi fel. Fetele erau foarte mici când s-a întâmplat tragedia, dar asta nu se poate uita niciodată. Am auzit că ea spunea de ceva vreme că vrea să-şi ia viaţa. Este o mare pierdere, mă gândesc acum ce-o fi în sufletul Doinei. Era o artistă foarte bine pregătită”, declara compozitorul Dumitru Lupu.

În opinia sa, trecerea în neființă a vedetei nu a avut legătură cu faptul că în ultima perioadă aceasta intrase într-un con de umbră: „Lucrul acesta se întâmplă cu toţi artiştii. Nu era cazul ei să fie într-un coborâş. Titus Munteanu spunea despre ea că a fost o revelaţie a Şcolii Vedetelor. Era o fată deosebită, o foarte bună interpretă, cu un timbru pe care-l recunoşteai la radio”.

Citeste si:
Cine a fost Ana Aslan. Ea a descoperit tinereţea veşnică: „Nu se...
Cine a fost Ana Aslan. Ea a...

De ce nu a cântat niciodată Mălina Olinescu cu mama ei, Doina Spătaru

Invitată într-o emisiune de divertisment de pe TVR1, cu o lună și jumătate înainte de nenorocire, Mălina Olinescu a fost atât de tăcută, încât i s-a părut bizat și prezentatorului. În plus, mama ei a refuzat să explice de ce nu au făcut un duet niciodată.

Regretata solistă s-a aflat în același platou cu Doina Spătaru și familia Geambașu, inclusiv Călin, cel care, la acel moment, și-a aniversat ziua de naștere pe ecran. Chiar dacă Mălina a cântat două piese alături de el, pe toată durata emisiunii aceasta a stat abătută, cu privirea fixată în gol.

Starea sa a ridicat suspiciuni moderatorului Dan Bittman, care a spus: „Mălina e foarte serioasă. Mălina, spune-mi...o să zică lumea că nu vorbești. Ești supărată pe mine?”

Citeste si:
Un militar francez a fost găsit mort în camera unui hotel din Capitală
Un militar francez a fost...

Ea a răspuns: „Sunt răcită. Am urechile înfundate și n-am ochelari (râde)”.

Un alt moment din ziua cu pricina care a născut semne de întrebare a fost răspunsul la întrebarea adresată de Bittman mamei ei: „Doina, ai o carieră de peste 30 de ani, iar Mălina este și ea în showbiz de peste 10 ani. De ce n-ați făcut niciodată un duet?”.

Răspunsul Doinei Spătaru: „Te rog mult, vrei să treci peste întrebarea asta?”


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Noiembrie 2021 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.