Melatonina este un supliment care te ajută în cazul în care te confrunți cu insomniile. Dacă nu știai, această substanță magică se găsește și în unele produse alimentare și astfel poți obține o doză naturală de melatonină.

Melatonina, substanța care te ajută să adormi

Melatonina nu este altceva decât un neurohormon care reglează ciclul somn - veghe. Lumina albastră care provine de la dispozitivele electronice, de obicei de la telefoane și calculatoare afectează calitatea somnului și nivelul de melatonină din organism. Spre fericirea noastră, această substanță se regăsește și în unele produse alimentare.

Cinci produse alimentare care conțin melatonină

Nucile. Acest aliment conține cantități mari de melatonină, iar hormonul se regăsește și în migdale, alune, semințe de dovleac și fistic. Pentru a obține cantitatea de melatonină din nuci este recomandat să consumați nucile crude, deoarece procesul de prăjire sau coacere reduce cantitatea de melatonină.

Peștele. Somonul consumat de trei ori pe săptămână timp de cinci luni are un impct remarcabil asupra organismului. Datorită acestuia somnul devine mai adânc, liniștit și odihnitor pentru organism. De asemenea, somonul conține și alți nutrienți benefici pentru organism.

Ouăle. Acest produs este destul de des consumat de oameni și se găsește în orice casă. În ouă se găses cantități mari de melatonină, potrivit unui studiu realizat în 2017.

Cireșele. Fiind niște fructe destul de iubite de oameni, nu există o problemă în consumul acestora. Sucul concentrat de cireșe a crescut nivelul de melatonină, conform unui studiu privind calitatea și durata somnului. Cireșele trebuie consumate crude pentru a nu-și pierde cantitatea de melatonină pe care o conține.

Laptele. Laptele de vacă este cunoscut pentru cantitatea foarte mare de melatonină pe care o conține. Laptele de vacă este utilizat în diverse rețete, iar acesta poate fi consumat oricum.

Potrivit specialiștilor, consumul de nuci înaintea de culcare poate avea un efect rapid, însă celelalte produse alimentare trebuie consumate în timpul zilei și pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a vedea o schimbare și un rezultat pozitiv.

Citeste si:
Trecerea la ora de iarnă: cum gestionezi schimbările tiparului de somn
Trecerea la ora de iarnă: cum...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 August 2022 - 07 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.