Cele trei scenarii posibile ale evoluţiei pandemiei în 2022 (OMS)
„Pe baza a ceea ce ştim acum, scenariul cel mai probabil este că virusul SARS-CoV-2 continuă să evolueze, dar severitatea bolii pe care o provoacă se reduce în timp, pe măsură ce imunitatea creşte ca urmare a vaccinării şi infecţiei”, a spus directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus în timpul unui briefing.
Totuși, șeful OMS a avertizat că pot apărea creșteri periodice ale numărului de cazuri noi și decese, pe măsură de imunitatea scade. De aceea e de părere că vaccinarea periodică pentru populațiile vulnerabile rămâne necesară.
Cât despre celelalte două scenarii posibile, Tedros a explicat că fie vor apărea variante mai puțin grave și nu va fi nevoie de rapeluri ori noi formulări de vaccinuri, fie va apărea o variantă mai severă și protecția oferită de serurile anti-COVID-19 sau de infecții anterioare va scădea rapid.
Planul strategic de pregătire şi răspuns actualizat stabileşte ajustările strategice pe care fiecare ţară trebuie să le facă pentru a aborda factorii de transmitere a SARS-CoV-2, pentru a reduce impactul noului coronavirus şi pentru a pune capăt urgenţei globale, relatează news.ro.
Acesta este al treilea plan strategic de pregătire şi răspuns lansat de OMS şi probabil va fi ultimul, a spus Tedros. Primul raport a fost lansat în februarie 2020, la începutul pandemiei.
Doi ani de pandemie
Criza sanitară a debutat în țara noastră în urmă cu doi ani, în data de 26 februarie 2020 fiind înregistrat primul caz de COVID-19 în România, după ce în China, la Wuhan, ar fi fost depistat primul caz în luna decembrie a anului 2019.
Până azi, peste 64.000 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS- CoV-2 au decedat, în diversele sale forme, botezate după literele alfabetului grecesc. De la debutul pandemiei, Comisia Europeană a formulat peste 1440 măsuri în domeniul economic, inclusiv peste 650 măsuri de ajutor de stat.
Românii care au câștigat cei mai mulți bani în 2022. Doar 5 județe...

„Ultimii doi ani au adus multe provocări, care ne-au influențat în cele mai diferite moduri: răspândirea accelerată a virusului, izolarea, presiunea pusă pe sistemul sanitar, închiderea școlilor, afectarea mai multor sectoare din economie, diminuarea interacțiunilor sociale, toate acestea au avut un impact negativ și ne-au ridicat nenumărate bariere”, a spus Klaus Iohannis.
„O perioadă de mari sacrificii pentru români, dar, în același timp, o perioadă în care am descoperit noi valențe ale solidarității, ale spiritului civic, ale dedicării și implicării”, a mai spus președintele.
Șeful statului a recomandat vaccinarea anti-COVID în continuare. „Chiar dacă sunt semne îmbucurătoare că am intrat într-o fază descendentă, este la fel de important să continuăm să ne vaccinăm și să ne protejăm, fiindcă cel mai probabil va trebui să trăim cu acest virus.”
Ce este iGas, boala gravă tot mai des întâlnită la copiii sub 10...

Despre autor:

Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Laboratorul universitar care va pregăti viitorii experți în energie regenerabilă
Sursa: green.start-up.ro
-
Self scan la Lidl: Va renunța retailerul la casele de marcat tradiționale?
Sursa: retail.ro
-
Putinică, Microsoft: Cum lucrezi? Îmbrățișezi tehnologia sau te speli pe mâini?
Sursa: start-up.ro
-
Care este onorariul artiștilor din România pentru concerte. Cântăreața cu...
Sursa: kudika.ro
-
Lasă-i să te judece! Lasă-i să zică ce vor! Mergi pe drumul tău cu sufletul...
Sursa: garbo.ro
-
Primul AI din UE pentru fonduri europene
Sursa: futurebanking.ro
-
Euroins: Nu suntem insolvabili. ASF nu vrea să recunoască valabilitatea...
Sursa: wall-street.ro