China a raportat joi 402 cazuri noi de COVID-19, un bilanţ aproape dublu faţă de ziua precedentă, în contextul în care varianta Omicron, foarte contagioasă, afectează o treime din provinciile din această ţară, informează AFP.
 

Numărul cazurilor de coronavirus din China, cel mai înalt nivel din ultimii 2 ani

Deşi numărul contaminărilor este cu mult inferior bilanţurilor din restul lumii, pentru China se situează la cel mai înalt nivel din martie 2020.

China, ţara unde a fost detectat pentru prima dată coronavirusul la sfârşitul lui 2019, a implementat o politică ''zero COVID-19'', care a permis stăvilirea rapidă a pandemiei, dar cu un cost social şi economic ridicat.

Imediat după apariţia unui caz, autorităţile impun în general măsuri stricte de izolare la scară largă şi desfăşoară operaţiuni de depistare masive şi repetate în rândul populaţiei. Este o abordare care ridică însă întrebări referitoare la viabilitatea unei astfel de strategii. În discursul său anual în faţa Parlamentului, prim-ministrul Li Keqiang a precizat sâmbătă că China trebuie ''să-şi optimizeze în permanenţă'' măsurile contra pandemiei.

În ce regiuni s-au înregistrat cele mai multe dintre cazuri

Cele mai multe dintre cazurile noi înregistrate joi au fost recenzate în provincia Jilin (nord-est), la graniţa cu Coreea de Nord, precum şi în oraşul-port Qingdao (est), cu ieşire la Marea Galbenă. În ciuda revenirii epidemiei, autorităţile locale par să adopte o abordare mai moderată.

Capitala statului Jilin nu a decretat lockdown, dar le-a cerut rezidenţilor să evite orice deplasare inutilă. La Qingdao, doar locuitorii din zonele unde au fost detectate cazuri de Omicron sunt pentru moment testaţi. În octombrie 2020, metropola a testat toţi cei 10 milioane de locuitori după apariţia câtorva cazuri.

În luna decembrie, autorităţile au impus un lockdown strict pentru cei 13 milioane de rezidenţi din Xi'an (nord). Cu durata de o lună, a fost cel mai îndelungat lockdown impus în China după carantinarea oraşului Wuhan (centru), primul epicentru al pandemiei, din ianuarie până în aprilie 2020, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Dispariții subite în China. Vestea morții mai multor oficiali,...
Dispariții subite în China....

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.