În farmaciile din mall-uri prețurile la medicamente sau suplimente alimentare pot fi și de trei ori mai mari decât în farmaciile stradale. Specialiștii au explicat existența tarifelor usturătoare.
Diferențele mari de preț între farmaciile din mall-uri și cele stradale au la bază rațiuni economice, spun specialiștii
„Fiecare dintre aceste locații, chiar dacă aparține aceleiași companii, sunt supuse unor costuri diferite. De exemplu, chiria. Evident, chiria este alta pentru un sediu aflat într-o zonă mărginașă, alta este chiria pentru un spațiu comercial într-un mall”, a explicat economistul Radu Mușetescu.
Așa se explică și cozile infernale din fața celor mai ieftine farmacii. În România există aproape 8.000 de farmacii.
Farmacia Tei, la mare căutare
Farmacia Tei, rețea formată din șase farmacii cu prețuri mici, deținută de Roxana Maftei, este la mare căutare datorită tarifelor mici cu care își întâmpină clienții. Compania a terminat anul 2020 cu cele mai mari afaceri nete de la lansarea pe piață, anume peste 755 de milioane de lei, cu circa 27% mai mari decât în 2019, potrivit unei statistici efectuate de Economica.net pe baza bilanțurilor firmei.

Centrul a avut marjă de profit de 3,76% în 2020, cu 0.91 puncte procentuale mai mare decât cea din 2019. Firma care operează farmaciile de sub cupola Farmacia Tei a avut, în medie, 568 de oameni pe statele de plată în 2020, cu 82 mai mult comparativ cu nivelul aceluiași indicator în 2019.
Pastilele s-ar putea scumpi cu 40%
Scumpirea medicamentelor are o bază, anunță reprezentanții companiilor farmaceutice: cheltuielile mari cu utilitățile. „Gazul s-a scumpit de șase ori, curentul electric de trei ori, acostul normal cu inflația și acostul cu materiile prime.
Marea majoritate a medicamentelor care au prețurile plafonate sunt nerentabile pentru producători, astfel încât unele fabrici de medicamente vor reflecta asupra faptului de a scoate anumite medicamente din portofoliu”, Dragoș Damian, director Patronatul Producătorilor de Medicamente.
Kim Jong Un a dispus mobilizarea armatei pentru a rezolva...

Specialistul a completat că nu s-ar ajunge la o creștere de preț dacă Ministerul Energiei ar plafona pentru câteva luni facturile fabricilor, cum a făcut în cazul populației.
Despre autor:

Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Cum să investești într-un startup: primii pași
Sursa: start-up.ro
-
Raportarea ESG și de ce este esențială pentru orice companie listată la bursă
Sursa: green.start-up.ro
-
Povestea Precious Circuit, start-up-ul fondat de doi tineri care fac...
Sursa: retail.ro
-
Părintele Porfirie: Medicamentul şi marele secret pentru creşterea copiilor
Sursa: garbo.ro
-
Cine sunt echipele care concurează la America Express? Acum s-a aflat! Ce...
Sursa: kudika.ro
-
CEC Bank, profit net de 54,2 milioane de lei în primul trimestru din 2022
Sursa: futurebanking.ro
-
Rusia se laudă că ar fi distrus un important transport de arme către Ucraina
Sursa: wall-street.ro