Un grup de specialiști în îngrijirea tenului au dezvăluit că foarte mulți clienți se luptă cu o mulțime de probleme în ceea ce privește îngrijirea pielii pe perioada pandemiei, în special erupții ale tenului. Aceștia oferă și sfaturi despre cum să învingi lupta cu problemele precum acneea și tenul uscat.

Potrivit profesioniștilor în frumusețe, unele dintre cele mai frecvente probleme ale tenului, pe perioada izolării la domiciliu, sunt erupțiile și acneea.

Dermatologul și starul televiziunii americane TLC, Dr. Sandra Lee, alias Pimple Popper, a explicat că stresul provocat de această izolare se poate manifesta prin apariția pe ten a unor imperfecțiuni.

De asemenea, mancatul alimentelor nesănătoase pe bază de stres, în timpul izolării, poate provoca o serie de probleme ale pielii, în special acnee.

Specialiștii în îngrijirea tenului dezvăluie cum poți învinge în lupta cu cele mai frecvent întalnite probleme ale pielii, în perioada izolării, și oferă detalii despre cum îți poți readuce tenul la un aspect fără imperfecțiuni, fără ajutorul dermatologului.

Îngrijirea tenului: cum îți afectează izolarea la domiciliu pielea

Erupții și acnee

Cele mai frecvente efecte efecte secundare ale izolării la domiciliu, în privința tenului, sunt erupțiile pielii și acneea. Experții spun că acestea apar din diverse motive - de la stres și o dietă nesănătoasă, până la schimbările în rutina zilnică de îngrijire a tenului (în special dacă te-ai obișnuit să îți faci tratamente faciale în mod regulat).

De asemenea, stresul poate agrava acneea și poate provoca erupții puternice pentru persoanele care s-au mai confruntat în trecut cu probleme de genul acesta. În același timp, și persoanele cu tenul normal și curat se pot confrunta cu apariția nedorită a coșurilor, astfel că sunt necesare măsuri pentru îngrijirea tenului.

Stresul face ca galndele suprarenale să producă cortizol în exces. Cortizolul este un steroid care face ca glandele sebacee să producă mai mult ulei, ceea ce face ca tenul să fie mult mai gras. Din acest motiv, în perioadele stresante, persoanele care se confruntă cu intensificare a acneei vor avea pe piele papule infalamate, pline cu puroi, în comparație cu simplele puncte albe sau negre”, a explicat esteticianul celebru, Renee Rouleau.

Roșeață și sensibilitate

îngrijirea tenului

Stresul nu numai că poate cauza apariția erupțiilor pe față, dar poate provoca și apariția roșelii, a petelor, iritației și sensibilității tenului.

Citeste si:
5 leziuni comune ale pielii - cum le identifici și ce semnificație au
5 leziuni comune ale pielii -...

Sănătatea ta, stresul și stilul tău de viață actual reprezintă 70% din felul în care îți va îmbătrâni pielea.

Statul în interior pe perioade îndelungate de timp îți poate afecta starea de spirit, iar acest lucru se va oserva în cele din urmă pe pielea ta, sub formă de roșeață. Studiile au demonstrat că tenul are tendința să rămână curat, luminos și cu un aspect sănătos atunci cand ai o dispoziție bună. Opusul poate apărea atunci cand ești supărat sau furios, iar pielea ta devine roșie”, a spus Dr. Eddie Omar, citat de Daily Mail.

Ten uscat

Spălarea mult mai frecventă, mai ales a mâinilor, în această perioadă poate provoca uscarea excesivă a pielii, atât pe mâini, cât și pe față.

Din cauza acestui virus (COVID-19), oamenii se spală constant pe mâini, chiar și pe față, iar acest lucru poate cauza uscarea excesivă a pielii și decojirea acesteia”, a explicat un medic dermatolog.

Citeste si:
Statele Unite „nu vor permite” Chinei să izoleze Taiwanul, afirmă...
Statele Unite „nu vor...

Alte afecțiuni precum psoriazisul și eczemele

Nivelul ridicat de stres, la care sunt expuși foarte mulți oameni în această perioadă, poate duce la afecțiuni precum psoriazisul sau rozaceea.

Din cauza stresului, organismul produce mai mult cortizol, crescând riscul apariției acneei, psoriazisului și eczemelor pentru persoanele predispuse acestor probleme, precum și a căderii părului, vitilogo și alergii”, dezvăluie un medic specialist din New York.

Astfel de probleme nu ar trebui evitate nici în perioada izolării, deoarece acestea necesită tratarea imediată.

Ce poți face pentru a-ți îmbunătăți ritualurile pentru îngrijirea tenului

Nu îți neglija rutina normală de îngrijire a tenului

Majoritatea persoanelor sunt îngrijorate de faptul că s-ar putea infecta cu coronavirus dacă își ating fața, ceea e este complet adevărat. Dar acest lucru se aplică doar în cazul în care ești afară, printre persoane care ar putea fi posibili purtători ai virusului.

Citeste si:
Inovația care va face acneea să dispară. Noul concept ridică la...
Inovația care va face acneea...

Atâta timp cât te afli în propria locuință, unde nu există persoane infectate, iar mâinile tale sunt curate și dezinfectate, nu există riscul de a te îmbolnăvi. Având în vedere acest lucru, este extrem de important să îți faci rutina ta normală pentru îngrijirea tenului.

Dacă nu vei avea grijă de tenul tău, te vei confrunta cu probleme ale pielii, iar dacă aceste probleme există deja, se pot înrăutăți.

Chiar dacă stai în casă și nu te machiezi, asta nu înseamnă că poți să sari peste curățarea tenului înainte de culcare, mai ales dacă ai tenul gras.

Răsfață-te cu tratamente faciale și măști

îngrijirea tenului

Unul dintre avantajele faptului că petreci mai mult timp în casă este acela că acum ai oportunitatea de a te răsfăța cu toate tratamentele faciale de care, în mod normal, nu ai timp - fie că este vorba despre măști de față sau peeling-uri acasă.

Citeste si:
Vedete care suferă de psoriazis
Vedete care suferă de psoriazis

Este foarte important să îți menți pielea hidratată și exfoliată, pentru a te feri de apariția unor probleme nedorite.

Îngrijirea tenului: folosește creme cu SPF chiar dacă stai în casă toată ziua

Chiar dacă stai într-un apartament micuț, care nu are foarte multe ferestre, cremele cu SPF sunt esențiale dacă vrei să îți protejezi tenul.

Cea mai mare neînțelegere în legătură cu soarele este aceea că singurul mod în care te poate afecta este atunci când te expui direct razelor solare, în timpul zilelor foarte călduroase de vară. În orice moment al zilei, de când răsare și până apune soarele, pe tot parcursul anului, acesta oferă lumină. Chiar dacă plouă, ninge sau este înnorat, tot este lumină. Dacă ești în casă și poți vedea lumea de afară pe fereastră, lumina poate și ea să pătrundă în interior și să te vadă pe tine - și pielea ta prețioasă”, spune Renee Rouleau.

Razele solare care pătrund în interior pot fi cele mai periculoase, pentru că nu le poți simți și totuși ele îți afectează foarte tare pielea, fără ca tu măcar să realizezi. De aceea, crema de protecție solară ar trebui folosită pe tot parcursul zilei. Ori de câte ori lumina îți atinge pielea, procesul de îmbătrânire a acesteia este accelerat.

Protejează-ți tenul de lumina albastră produsă de ecrane

îngrijirea tenului

Specialiștii avertizează că razele ultraviolete nu sunt singurele de care ar trebui să te ferești atunci când vine vorba de tenul tău - trebuie să te procupe și lumina albastră produsă de ecrane.

Pentru că oamenii își vor petrece mai mult timp în fața telefoanelor, calculatoarelor și televizoarelor, expunându-și tenul la mai multă lumină albastră, este mai important ca niciodată să aplice antioxidanți precum vitamina C și vitamina E, care vor proteja tenul de lumina produsă de ecrane”, a spus Dr. Omar.

Încearcă să ieși afară cel puțin o dată pe zi

Petrecând prea mult timp în casă, organismul tău poate suferi de deficiențe ale vitaminei D, iar asta poate duce la apariția acneei și a psoriazusului.

Soarele este ca un ușor tratament antiinflamator în această perioadă. Deși nu este recomandată expunerea îndelungată la razele solare, dermatologii spun că, în acest caz, acestea pot reduce apariția diferitelor probleme ale tenului.

Încearcă să ieși afară măcar 15 minute în fiecare zi, dar nu uita să îți aplici o cremă care să conțină SPF.

Ai grijă la alimentația ta

O alimentație nesănătoasă poate oricând să joace un rol negativ în ceea ce privește sănătatea ta și a tenului tău.

În timpul izolării, este mai important decât oricând să avem o alimentație sănătoasă și echilibrată, pentru a-ți menține sănătatea sistemului imunitar.

Dacă îi oferi organismului tău mâncare proastă, rezultatele vor fi pe măsură. Consumă mâncare sănătoasă și te vei simți și arăta mai bine”, a spus un alt specialist.

Mănâncă sănătos, odihnește-te, nu uita de îngrijirea tenului și vei ieși din această izolare arătând mai bine ca niciodată!


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Aprilie 2020 - 06 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.