Beauty 9 Iulie 2020 09:00

Pentru că suntem în sezonul cald, iar pielea nostră este expusă la mult mai mulți factori care o pot afecta și necesită o îngrijire mai atenta, am pregătit pentru tine câteva sfaturi de îngrijirea tenului pe timp de vară. Iată ce trebuie să faci pentru ca tenul tău să arate impecabil chiar și după expunerea la soare.

1. Îngrijirea tenului pe timp de vară - Curățare/ Exfoliere

Îngrijirea tenului pe timp de vară - Curățare /Exfoliere

Indiferent de sezon, curățarea tenului este cel mai important pas pentru a-ți menține tenul sănătos și lipsit de probleme. În timpul verii, clima este umedă și foarte fierbinte, ceea ce înseamnă că tenul nostru va produce mai mult sebum decât în alte anotimpuri, așadar va necesita o îngrijire mult mai atentă și mai riguroasă.

Asigură-te că folosești în primul rând o apă micelară potrivită tenului tău și curăță-ți tenul până când vei observa că discheta demachiantă este curată după utilizare.

Exfolierea este și ea importantă în procesul de îngrijirea tenului pe timp de vară deoarece elimină celulele moarte și lasă pielea radiantă. Poți utiliza un scrub pe bază de zahăr sau alte produse cât mai naturale.

Exfoliere în funcție de tipul de ten


  • Tenul gras: Pentru că acest tip de ten are mai mult de suferit în timpul verii, iar porii se pot infunda mai ușor din cauza excesului de sebum, este indicat să folosești un produs spumant, care să aibă ca ingredient principal acidul salicilic.

  • Tenul uscat /mixt: Pentru ca tenul tău să nu aibă parte de erupții cutanate și alte probleme grave din cauza uscării excesive, încearcă să folosești un produs de exfoliere cât mai blând și care să nu conțină parfum, alcool sau săpun.

  • Tenul normal: Dacă te afli printre persoanele norocoase cu un ten normal, poți utiliza cu încredere un gel exfoliant pe tipul verii.

2. Îngrijirea tenului pe timp de vară - Hidratare

Îngrijirea tenului pe timp de vară - Hidratare

Hidratarea, indiferent de tipul de ten, este extrem de importantă. Dacă ai impresia că vara nu ai nevoie de atât de multă hidratare pentru tenul tău, țin să te anunț că te înșeli!

Citeste si:
5 produse esențiale pentru un machiaj reușit
5 produse esențiale pentru un...

Dacă vrei să eviți formarea ridurilor premature, iar tenul tău să își păstreze tonusul și elasticitatea, alege-ți cu grijă o cremă hidratantă care să corespundă nevoilor tale și ale tenului tău.

De reținut: Crema hidratantă pe care o folosești iarna nu va funcționa la fel de bine și vara. Încearcă să găsești o cremă hidratantă, cu o textură non-grasă.

Pe lângă hidratarea externă, prin folosirea diverselor creme, NU uita de hidratarea internă: APA! Îngrijirea tenului vara nu se rezumă doar la produsele de îngrijire pe care le folosești, ci și la alte decizii pe care le iei pe parcursul zilelor, iar hidratarea e crucială.

Mai mult decât în oricare altă perioadă a anului, vara ai nevoie de hidratare corespunzătoare prin consumul de apă. Încearcă să ții cu tine mereu o sticlă sau un pahar cu apă, pentru a nu risca să cazi în extrema deshidratării din care îți pot apărea atât probleme pe ten, cât și în interiorul organismului.

Citeste si:
Rutina suedeză de lifting facial îți va schimba complet aspectul...
Rutina suedeză de lifting...

Apa te va ajuta să elimini toxinele din corp și te va face să te simți revigorată și plină de energie.

3. Îngrijirea tenului pe timp de vară - Protecție solară

Îngrijirea tenului pe timp de vară - Protecție solară

Cred că de acest capitol nu se vorbește îndeajuns de mult, așa că țin să subliniez că un alt pas extrem de important în îngrijirea tenului pe timp de vară este să folosești protecție solară. Și nu doar când te expui la soare, sau doar pe timp de vară. Tot timpul!

Razele solare te pot afecta, în special vara, dar și în restul anotimpurilor. Cât timp este lumină afară, folosește creme cu SPF! Nu contează dacă ieși afară sau decizi să stai în casă, razele solare pot pătrunde cu ușurință prin geamurile casei tale, așa că este necesar să te protejezi dacă îți dorești să ai un ten tânăr și fără riduri cât mai mult timp.

Expunerea la soare, fără a folosi o cremă cu SPF, poate duce la probleme precum apariția ridurilor fine, a ridurilor premature, pierderea elasticității și luminozității pielii, dar și la arsuri solare grave care pot necesita îngrijire medicală.

Citeste si:
Pregătește-te pentru iarnă cu o rutină complexă de îngrijire
Pregătește-te pentru iarnă cu...

Dacă decizi să stai în casă toată ziua, poți folosi o cremă cu un SPF mai redus, dar nu mai mic de SPF 30, iar dacă știi că te vei expune direct la soare, aplică o cremă cu protecție solară, înainte cu 30 de minute de a ieși afară, cu SPF 50+.

4. Îngrijirea tenului vara - Machiajul lejer

Îngrijirea tenului pe timp de vară - Machiaj lejer

Un ultim pas pentru îngrijirea corespunzătoare a tenului pe timp de vară ar fi și schimbarea ritualului de machiaj. Știu că poate îți place să te machiezi mai strident, sau să folosești produse cu o acoperire foarte mare, iar asta nu este ceva neapărat greșit, dar nu este tocmai indicat să îți încarci tenul atât de mult vara.

Pentru că pielea noastră are oricum mai mult de suferit pe tipul verii și este mult mai predispusă la înfundarea porilor, ajut-o să respire mai mult și renunță la fondul de ten cu efect de „mască”, cu o acoperire foarte mare.

Citeste si:
Scapă de calcarul de pe oale: 3 metode prin care vei curăța...
Scapă de calcarul de pe oale:...

Încearcă să folosești o cremă colorată de tipul BB cream sau CC cream, pe care să o fixezi cu o pudră lejeră doar în zonele în care simți că ai neapărată nevoie de fixare.

Evită machiajul strident al ochilor și, de ce nu, poți încerca o tehnică de machiaj luminos, natural, care să îți evidențieze trăsăturile, dar să nu ți le acopere.

Vara este anotimpul în care ar trebui să „defilăm” cu frumusețea cât mai naturală a pielii, care să radieze de sănătate și prospețime, așa că nu uita să ții cont de sfaturile de mai sus pentru a te asigura că tenul tău are parte de îngrijirea de care are nevoie!


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Iulie 2020 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.