Spălarea excesivă a părului
Obișnuiești să-ți speli părul foarte des, poate chiar în fiecare zi? Ei bine, acest obicei pare bun în teorie. În practică, lucrurile nu stau chiar așa. Gândește-te la faptul că scalpul, bogat în glande sebacee, produce sebum, adică uleiul natural care hidratează și protejează firele. Atunci când speli podoaba capilară foarte des, elimini aceste substanțe protectoare.
Din acest punct, lucrurile pot merge în două direcții diferite: fie producția de sebum se va intensifica, iar părul va căpăta un aspect gras, fie scalpul se va usca, iar, la rândul lor, firele se vor deteriora și vor fi mai predispuse la rupere.
Prin urmare, este necesar să găsești un echilibru în rutina de îngrijire. Pentru început, încearcă să îți speli podoaba capilară de maximum două sau trei ori pe săptămână, cu un sampon profesional destinat tipului tău de păr. Spre exemplu, pentru a repara fibra capilară, alege un produs pe bază de peptide și aminoacizi, fără sulfați sau ingrediente care pot să usuce mai tare firele. La final, folosește apă călduță, pentru a închide cuticulele.
Tratamente chimice
Tratamentele chimice precum decolorarea ori vopsirea părului pot transforma complet aspectul podoabei capilare. Dacă vreodată ți-ai dorit să încerci o nouă culoare, ai această posibilitate prin intermediul produselor de colorare. Însă, în compoziția acestora se regăsesc anumite ingrediente care pot slăbi structura firului de păr, lăsându-l deteriorat, uscat și lipsit de strălucire.
Cu toate acestea, există și metode eficiente prin care părul își poate păstra vitalitatea și sănătatea. Spre exemplu, folosește o vopsea fara amoniac, a cărei formulă blândă și delicată oferă o culoare vibrantă firelor, fără să le usuce sau să le degradeze. În plus, acest tip de vopsea nu are un miros neplăcut și o poți utiliza, cu ușurință, acasă.
Cancerul de colon: simptome, cauze ale apariției și opțiuni de...
Folosirea frecventă a dispozitivelor pe bază de căldură
Aparatele de stilizat pe bază de căldură te ajută în multe privințe, mai ales când vrei să realizezi o coafură perfectă, gata în câteva minute. Însă, marele lor dezavantaj este că pot deteriora cuticulele părului, firele se usucă mai repede, devin fragile și se rup mai ușor.
Așadar, o bună practică este să folosești aceste aparate de coafat mai rar. Dacă nu poți renunța definitiv la ele, aplică pe lungimea firelor și pe vârfuri un produs cu protecție termică. Poate să fie sub formă de spray, ulei ori serum - indiferent de varianta preferată, folosește-l cu regularitate.
De asemenea, reglează temperatura dispozitivelor la cel mai scăzut nivel atunci când le folosești. Alternativ, experimentează cu diferite coafuri naturale, prinde părul în moduri cât mai creative și utilizează diverse accesorii.
România are cele mai mari creșteri de preț la gaze și energie...
Lipsa hidratării
Hidratarea este una dintre cele mai importante etape ale unei rutine de îngrijire eficiente. Nu este un moft, ci o necesitate, un lucru esențial de care părul tău are nevoie pentru a-și păstra aspectul sănătos și neted. Mai ales dacă este vopsit sau decolorat, această nevoie se intensifică.
Prin urmare, include în ritualul zilnic cât mai multe produse hidratante. De pildă, după fiecare spălare, folosește o mască de păr infuzată cu ingrediente nutritive. Acidul hialuronic, uleiul de cocos, de argan ori proteinele pătrund adânc în structura firelor și le hrănesc în profunzime. De asemenea, este indicat să aplici în fiecare zi un balsam fără clătire, pentru a reda podoabei capilare suplețea și maleabilitatea.
Expunerea la factorii externi
Expunerea zilnică la factorii externi influențează negativ sănătatea părului. Radiațiile ultraviolete, poluarea din aer, vântul puternic și schimbările de temperatură nu fac decât să usuce firele. Deși nu avem puterea de a controla aceste elemente naturale, putem să-i oferim podoabei capilare îngrijirea necesară pentru a le combate efectele dăunătoare.
2 cauze comune ale apariției amigdalitei
Indiferent de anotimp sau de vremea de afară, folosește mereu un produs de protecție solară. Disponibil în multe variante - spray, ulei, serum -, acesta combate efectele negative ale razelor UVA și UVB, acționează preventiv împotriva despicării vârfurilor, împiedică electrizarea și menține vibrantă culoarea părului vopsit.
Grija pentru părul tău nu se oprește niciodată, mai ales dacă observi că acesta devine deteriorat și uscat. Inspiră-te din sfaturile noastre, include-le în rutina de îngrijire și vei vedea că firele vor deveni mai puternice și strălucitoare.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Turcii de la Trendyol dau startul primei campanii de Black Friday, în...
Sursa: retail.ro
-
Inundațiile, viiturile fulgerătoare care „bat mereu la ușă”: cauze, riscuri,...
Sursa: green.start-up.ro
-
Mai există loc în piața financiară românească? Lucian Daia, CTO Zitec: Cum...
Sursa: futurebanking.ro
-
Dudoiu, SeedBlink: Cei doi factori critici care duc la finanțarea unui startup
Sursa: start-up.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 18-24 noiembrie...
Sursa: garbo.ro
-
Citate despre viață: Inspirație și înțelepciune pentru fiecare zi
Sursa: kudika.ro
-
Site-uri auto din Germania de unde iți poți cumpăra o mașină second-hand
Sursa: wall-street.ro