Îndepartarea părului facial face parte din rutina de îngrijire a bărbaților. Inclusiv cei care poartă barbă sau doar mustață au nevoie să îndepărteze firele de păr din unele zone ale feței sau  pentru a contura, astfel încât să obțină un aspect plăcut și îngrijit. Operațiunea trebuie să fie rapidă și ușoară, necesită instrumentele potrivite și câteva trucuri și sfaturi.

 

Umed sau uscat?

Există două modalități de a îndepărta părul facial: prin umezire sau lăsându-l uscat. Oricare dintre variante este la fel de practică și eficientă, dar depinde de preferințele personale, intrumente, stilul de viață și propriile obiceiuri. Este bine să știi că cele două metode pot fi folosite combinat, deși este de preferat să alegi o singură variantă, pentru ca pielea să se adapteze la acest stil. Alege un aparat de barbierit care poate răspunde uneia dintre aceste variante sau unul cu funcții multiple, care poate fi utilizat și pentru un bărbierit. Condiția este ca acesta să fie adaptat la nevoile pe care le ai.

Bărbieritul cu un aparat electric

Majoritatea aparatelor de ras electrice pot fi folosite pentru bărbierit umed sau uscat. Indiferent de modul în care alegi să folosești aparatul electric, acesta protejează pielea, ceea ce înseamnă mai puține iritații, comparativ cu varianta clasică, folosind lama. În plus, vei avea mai puține fire de păr crescute sub piele și vei scăpa complet de tăieturi. Alt beneficiu este portabilitatea, astfel că te vei putea bărbieri precis si confortabil, oricând și oriunde. Este foarte bine dacă reușești să manevrezi aparatul astfel încât să te bărbierești doar în sensul creșterii firului de păr.

Nu te grăbi

Un bărbierit perfect nu presupune foarte mult timp, dar, chiar și așa, este important să nu te grăbești și să respecți cei câțiva pași importanți care au ca efect protejarea pielii feței și evitarea iritațiilor. Bărbierește-ți fața după duș sau după ce te speli pe față, pentru ca firele de păr să se poată înmuia. Este esențial să eviți utilizarea unor șampoane sau săpunuri foarte dure, care degresează intens pielea feței. Spuma de bărbierit este ideală și te va ajuta să ai un bărbierit plăcut. Pentru varianta uscată, ceea ce contează sunt performanțele aparatului pe care-l folosești și lamele foarte bine ascuțite.

Folosește peria pentru spumă

Dacă alegi să utilizezi spumă sau gel pentru bărbierit, folosește mereu o perie pămătuf, pentru a forma spuma și pentru a o întinde uniform pe față. Este mult mai eficient decât să faci același lucru cu degetele. Peria va produce mai multă spumă și o va ajuta să pătrundă printre firele de păr, pe care le va ridica, iar asta face ca bărbieritul să fie mult mai eficient și mai confortabil. Cele mai practice sunt periile cu păr de bursuc.

Citeste si:
Aparatul care face ridurile și punctele negre să dispară!
Aparatul care face ridurile...

Trucuri importante

Ia în calcul aceste câteva trucuri care îți protejează pielea:


  • nu te bărbieri imediat ce te trezești, pentru că, în timpul somnului, pielea reține apă, ceea ce face operațiunea mai dificilă;


  • folosește un exfoliant cu efect hidratant, care poate să fie și un scrub cu zahăr brun, înainte de bărbierit; acest procedeu va reduce incidența firelor de păr încarnate și a umflăturilor;


  • înmoaie părul facial înainte de bărbierit, indiferent dacă alegi varianta uscată sau umedă;


  • nu folosi niciun fel de aparat de bărbierit dacă pielea este uscată, iritată, prezintă erupții sau leziuni;


  • nu te bărbieri dacă ai „pielea de găină” din cauza frigului sau dacă pielea este foarte rece.




La final, folosește mereu un balsam, o cremă hidratantă sau un aftershave, indiferent de tipul de bărbierit pe care-l alegi: uscat sau umed. Oricare dintre aceste produse trebuie să fie și ușor dezinfectante. Este de preferat ca acestea să nu conțină alcool, pentru că, deși au rol antiseptic, deshidratează și irită pielea.

Citeste si:
Gecile pentru bărbați: 3 tendințe pentru sezonul rece
Gecile pentru bărbați: 3...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Mai 2022 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.