La acest lucru adăugăm fumatul, consumul excesiv de dulciuri, alcoolul. Toate fac ca pielea noastră, în special cea de pe față, să își piardă rapid textura.
Pentru a avea un chip luminos, tânăr, cât mai mult timp, trebuie să acordăm atenție modului în care ne îngrijim. A dormi suficient, a evita un stil de viață nesănătos, folosirea cremelor ne ajută. Însă, de la un timp, și aceste lucruri vor face față mai greu. În ajutorul femeilor care își doresc un chip întinerit, vine chirurgia estetică. Operația la care multe doamne apelează este liftingul facial.
Acesta este cunoscut și sub denumirea de ritidectomie. Este una dintre cele mai populare intervenții chirurgicale estetice destinate rejuvenării faciale. Această procedură are scopul de a îmbunătăți aspectul pielii feței, dar și gâtului. Astfel vor fi reduse semnele îmbătrânirii. Însă, pentru a înțelege cu adevărat ce implică această intervenție, este esențial să cunoaștem mai multe detalii. De altfel, nu recomandăm nimănui să apeleze la această procedură dacă nu se informează înainte.
Ce este, așadar, liftingul facial?
Cum spuneam, când dorim o schimbare majoră, vizibilă a modului în care arată chipul nostru, acesta este răspunsul. Liftingul facial este o procedură chirurgicală destul de complexă.
Practic, pielea feței și a gâtului este întinsă pentru a elimina ridurile. De asemenea, excesul de piele cauzat de îmbătrânire este îndepărtat. În funcție de nevoile pacientei, liftingul facial poate fi combinat cu alte proceduri. De exemplu, la o clinică de renume, unde activează Dr. Ina Petrescu, acesta poate fi combinat cu blefaroplastia. Această procedura presupune liftingul pleoapelor. Există mai multe tipuri de lifting facial.
Cel clasic implică incizii extinse, remodelând țesuturile subcutanate. Mai sunt încă două proceduri, mai puțin invazive însă. Unul din ele necesită incizii mai mici, cu un timp de recuperare redus. Pe de altă parte, cel non-chirurgical este realizat cu ajutorul tehnologiilor moderne. Acesta poate să folosească fire resorbabile sau radiofrecvența.
Evadeaza cu Braun si fii 100% gata de frumusete
Prima operație de lifting facial a fost realizată undeva în anul 1901 de către chirurgul german Eugen Holländer. Acesta a fost solicitat de o pacientă ce dorea să-și îmbunătățească aspectul pielii feței. Procedura a fost însă una rudimentară în comparație cu tehnicile moderne.
Cu toate acestea a deschis drumul către ceea ce este astăzi o industrie de miliarde de dolari. De-a lungul anilor, liftingul facial a evoluat. Acest lucru s-a întâmplat datorită progreselor în tehnologie, medicină, dar și a interesului crescut. În urmă cu 50 de ani tehnică a fost rafinată. Procedura a început să includă remodelarea țesuturilor subcutanate. Cum ne putem imagina, totul a dus la rezultate foarte bune.
Când este recomandat liftingul facial?
Nu toate pacientele pot să apeleze la o asemenea intervenție, din păcate. Un medic specialist trebuie să facă o evaluare atentă, înainte de a recomandă operația. În general, faceliftul este recomandat persoanelor care au semne evidente de îmbătrânire a chipului. Când ne confruntăm cu pierderea elasticității pielii, este ideală o asemenea procedură. De asemenea, cele care au riduri vizibile, pot să aibă nevoie de așa ceva. Pentru micile retușuri, sunt recomandate însă cele mai puțin invazive. Candidată ideală pentru lifting facial trebuie să aibă o stare generală bună de sănătate, să nu fie fumătoare.
Reconstructie faciala revolutionara, gratie imprimantelor 3D
Ar trebui să menționăm faptul că sunt și bărbați care apelează la o asemenea intervenție. Nu este nicio rușine în dorința de a arăta bine. Atâta timp cât așteptările sunt realiste, iar intervenția este făcut de un specialist, totul este în regulă.
Ca orice intervenție chirurgicală, trebuie să știm că există și unele riscuri. Liftingul facial presupune și unele neplăceri ce pot să apară. Acestea ar trebui bine înțelese înainte de a lua o decizie. Pot să existe complicații legate de anestezie, cum ar fi reacții alergice sau intoleranță. Infecții la nivelul inciziilor, care necesită tratament cu antibiotice, reprezintă o altă problemă.
De asemenea, medicii ne informează că uneori pot să apară sângerări excesive, hematoame. În cazul în care nu mergi la o persoană cu multă experiență, riscurile pot fi mai mari. Poți să te confrunți cu cicatrici vizibile, asimetrie facială, pierdere temporară sau permanentă a sensibilității în anumite zone ale feței. De aceea, procedura trebuie să fie realizată de un chirurg plastician cu experiență.
Rutina suedeză de lifting facial îți va schimba complet aspectul...
Întreținerea după procedura de lifting
Nu trebuie să ne culcăm pe urechea că, odată operate, nu mai este necesar să facem nimic. Recuperarea după lifting este un proces gradual. Acest lucru necesită răbdare, respectând indicațiile medicale. întreținerea însemna, printre altele, evitarea efortului fizic intens în primele săptămâni după operație. De asemenea, trebuie să aplici comprese reci.
Așa vei reduce reduce vânătăile. Îți va fi recomandată și purtarea unei benzi elastice speciale ce te va ajuta la sprijinirea feței. Trebuie să eviți să te expui la soare, utilizând creme cu protecție solară. Va fi necesar să ai apoi o dietă echilibrată, să te hidratezi, să renunți la fumat.
Va trebui să te duci la controale regulate la medicul estetician pentru a monitoriza vindecarea. În ciuda popularității liftingului facial, multe persoane aleg însă soluții alternative. Sunt foarte populare tratamentele cu botox sau acid hialuronic. La acestea putem să adăugăm procedurile laser, dar și firele PDO, care oferă un efect temporar de lifting.
[VIDEO]: Ce a patit Vladimir Putin?
Aceste metode sunt mai puțin invazive, dar rezultatele nu sunt de durata că în cazul unui lifting facial chirurgical. Liftingul facial este o procedură eficientă pentru rejuvenarea feței. Alegerea unui chirurg experimentat, înseamnă mai multe șanse de reușită. Acesta îți va expune toate opțiunile disponibile, determinând cea mai bună soluție pentru tine.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Startup-ul românesc care a construit cea mai performantă aplicație din Europa
Sursa: start-up.ro
-
Rezultate financiare ING Bank: chiar dacă inflația a crescut, banca a dat mai...
Sursa: futurebanking.ro
-
Restructurări în retail: Benetton se pregătește să închidă 500 de magazine
Sursa: retail.ro
-
Bogdan Antonescu, climatolog: „riscurile extreme din viitor pentru București”
Sursa: green.start-up.ro
-
Musaca de cartofi: rețeta tradițională românească cu un gust desăvârșit
Sursa: garbo.ro
-
Cine a fost Elisabeta Rizea: Eroina căreia Securitatea i-a smuls părul
Sursa: kudika.ro
-
China lovește Statele Unite unde îi doare pe americani: La comerțul cu...
Sursa: wall-street.ro