Deținerea unei piscine este visul oricărei persoane care locuiește la curte și care are posibilitatea de a putea construi o piscină. Majoritatea oamenilor adoră apa și înotul așa că piscina nu are cum să nu fie una dintre favorite.

Persoanele care au o piscină știu că deținerea acesteia vine la pachet și cu o serie de dezavantaje, întreținerea acesteia fiind cel mai important dezavantaj care vine la pachet cu avantajele oferite de către deținerea piscinei. Pentru ca persoanele care utilizează piscina să nu aibă probleme de sănătate dar și pentru ca aceasta să nu se deterioreze este necesar ca aceasta să primească o atenție specială în ceea ce privește întreținerea.

De asemenea, procesul de filtrare al acesteia este un alt aspect care trebuie tratat cu maximă seriozitate și atenție. Toate operațiunile care trebuie realizate pentru ca parametrii apei să fie în regulă necesită alocarea unor sume de bani care nu sunt chiar cele mai nesemnificative. Cu alte cuvinte, deținerea și utilizarea unei piscine necesită depunerea unui efort financiar considerabil.

Importanța PH-ului apei din piscină

Prin intermediul apei din piscină se pot transmite diferite boli de piele și nu numai motiv pentru care trebuie avut mare grijă cu calitatea apei din piscină. Aceasta trebuie să fie controlată periodic pentru ca piscina să poată fi utilizată în cele mai bune condiții. PH-ul apei este unul dintre aspectele care trebuie analizat pentru a putea avea siguranța că apa din piscină nu pune în pericol starea de sănătate a persoanelor care utilizează respectiva piscină.

Cu toate că mulți dintre noi au auzit cel puțin o dată despre PH există persoane care nu știu ce este și de ce este foarte important ca acesta să fie controlat periodic. Așadar, iată ce este PH-ul: pe înțelesul tuturor, PH-ul este o unitate de măsură care stabilește nivelul de aciditate sau alcalinitate al unei soluții.

Citeste si:
Cum să îngrijești corect părul creț
Cum să îngrijești corect...

În cazul în care există un dezechilibru între aceste două valori apar fel de fel de probleme. Câteva dintre cele mai importante motive pentru care este necesară analizarea PH-ului apei din piscină și menținerea acestui parametru la cote normale sunt următoarele:


  • Evitarea iritării ochilor și a pielii. Persoanele care au frecventat piscinele publice s-au confruntat de foarte multe ori cu această problemă. Aceasta apare în momentul în care aciditatea apei ajunge la cote mari. Aceste iritări se pot solda și cu apariția mâncărimilor de piele și de ochi. Așadar, nu este plăcut să înoți într-o astfel de apă.


  • Evitarea tulburării apei. Un dezechilibru PH conduce la apariția tulburării apei din piscină. Pe lângă faptul că este neplăcut din punct de vedere optic, înotarea într-o piscină cu apă tulbure poate favorizează apariția problemelor de sănătate. Pentru că nimeni nu dorește să treacă printr-o astfel de situație trebuie ca înainte de a intra în piscină să fie verificata claritatea apei. În cazul în care aceasta prezintă mici semne de neclaritate trebuie făcut un test PH pentru a putea stabili dacă apa este în parametri optimi pentru a putea înota în cadrul piscinei.

    Citeste si:
    Cum alegi o pompa de căldură pentru piscina? 3 criterii de care să...
    Cum alegi o pompa de căldură...

  • Evitarea coroziunii. Dezechilibrul apărut la nivelul PH-ului apei are efecte negative și asupra materialelor aflate în componența piscinei. Pentru ca acestea să nu se deterioreze trebuie ca PH-ul apei să fie menținut în valorile normale. Materialele de construcții utilizate în procesul de construire a piscinei sunt cele mai vulnerabile elemente în momentul în care apare un dezechilibru al PH-ului apei din piscină.

Sfaturi care trebuie respectate pentru ca apa din piscină să fie în condiții optime pentru înot

Pentru ca apa din piscină să se prezinte în cele mai bune condiții pentru înot este necesară respectarea următoarelor sfaturi:


  • Achiziționarea unui sistem de filtrare foarte eficient. Acesta este cel mai important sfat de care trebuie să țină cont orice proprietar de piscină. Este adevărat că respectarea acestui sfat necesită investirea unei sume de bani considerabilă însă rezultatul obținut merită orice efort financiar.

    Citeste si:
    5 lucruri de care să ții cont când construiești o piscină
    5 lucruri de care să ții cont...

  • Curățarea constantă a apei. În timpul toamnei dar nu numai, în apa din piscină cad tot felul de chestii. Acestea pot produce dezechilibre ale apei motiv pentru care trebuie eliminate cât mai repede din momentul în care ajung în apa din piscină.


  • Schimbarea periodică a apei din piscină. Cine deține o piscină știe că apa din cadrul acesteia nu poate fi utilizată la nesfârșit pentru că la un moment dat nu mai oferă proprietățile pe care trebuie să le ofere apa pentru ca aceasta să poată fi utilizată în condiții de maximă securitate.


  • Utilizarea celor mai profesionale soluții pentru tratarea apei din piscină. Este clar că fără utilizarea unor substanțe, apa din piscină nu poate fi utilizată în condiții de maximă siguranță sanitară. Pentru ca acestea să fie cât mai eficiente este necesară achiziționarea acestora doar de la producători care sunt recunoscuți și certificați ca fiind de încredere.

    Citeste si:
    VIDEO Trei bărbați și-au făcut piscină într-un cavou din cimitir
    VIDEO Trei bărbați și-au...

PH-ul apei din piscină se menține în parametri normali cu ajutorul unui corector PH

Pentru ca PH-ul apei să fie menținut în limite normale este necesară utilizarea unui corector PH. Acesta se achiziționează de pe piață furnizorilor de echipamente și soluții pentru menținerea apei în cele mai bune condiții. De asemenea, tot de la furnizorii de la care se achiziționează astfel de soluții trebuie achiziționate și teste pentru a putea testa periodic calitatea apei. În momentul în care sunt sesizate probleme cu calitatea apei trebuie luate măsurile necesare remedierii problemelor apărute. În cazul în care din varii motive proprietarul piscinei nu se poate ocupa de monitorizarea calității apei se poate apela la o echipă de specialiști.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Septembrie 2021 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.