Coeficientul de transfer termic (COP)
Acest indicator arată valoarea raportului dintre capacitatea de încălzire și consumul de energie necesar transferului de căldură. De regulă, coeficientul de transfer termic poate fi folosit pentru a estima consumul de curent al pompei de căldură, însă acesta este în relație directă și cu temperatura și umiditatea aerului ambiental. Cu cât valoarea COP a pompei este mai mare, cu atât este mai puternică, iar factura la energie electrică este mai mică. Există unele modele de pompe de căldură echipate cu tehnologie avansată de invertor, ale căror eficiență poate ajunge la un COP de 16, în funcție de umiditate și temperatură.
De exemplu, o pompă de căldură pentru piscină cu un COP de 5.0 - 1 kW de energie consumată creează 5kW de căldură eliberată în piscină. Astfel, dacă îți dorești să încălzești o piscină de 40 m3 cu 10 grade Celsius, timp de 40 de ore, atunci ai nevoie de o pompă de căldură cu o putere de ieșire de aproximativ 14 kW.
Dimensiunea piscinei
Un alt factor esențial de care trebuie să ții cont atunci când alegi una dintre pompele de căldură aer apa pentru piscine este volumul apei din bazin. În acest mod poți selecta un echipament cu un debit optim (m3/ oră). De regulă, pompa de căldură trebuie să crească temperatura apei cu 0.20 - 0.25 grade/oră, iar pentru fiecare litru de apă încălzit cu un grad este nevoie 1.16 kWh.
Pornind de la aceste numere, pentru o piscină cu un volum de 30-40 m3, ai nevoie de o pompă de căldură cu o putere minimă de 9 kW. Dacă ai o piscină mai mare, de 50 - 80 m3, atunci îți poate fi necesară o pompă de minimum 16 kW.
Zgomotul produs de pompa de căldură
Unele pompe de căldură sunt zgomotoase. Dacă trebuie să montezi echipamentul în apropierea bazinului, optează pentru un model silențios, pentru a asigura confortul tău, dar și a celorlalte persoane care folosesc piscina.
Cum să alegi pompa de apă potrivită pentru nevoile tale
De exemplu, există pompe cu un compresor și ventilator extrem de silențioase, care produc între 23 și 31 de dB, în cazul în care amplasezi echipamentul la 10 m de piscină. În descrierea pompelor poți afla câți decibeli consumă echipamentul în funcție de distanța la care este instalat.
În lista criteriilor de mai sus mai poți adăuga design-ul pompei de căldură, rezistența elementelor la substanțele chimice din piscină și temperatura minimă la care poate opera aparatul fără probleme. Descoperă întreaga gamă de pompe pentru căldură aer-apă și alege produsul care îți poate oferi confortul termic de care ai nevoie!
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Noi centre comerciale în țară. Românii de la K2 Retail Properties deschid...
Sursa: retail.ro
-
Rugăciune de vindecare miraculoasă - Puterea credinței în momentele de suferință
Sursa: garbo.ro
-
Americanii care alimentează companiile din România cu energie nucleară proprie
Sursa: green.start-up.ro
-
Noni - fructul minune din Pacific. Uite cum te poate ajuta
Sursa: kudika.ro
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Grindeanu spune că șoferii vor putea merge de la Pitești la București, pe...
Sursa: wall-street.ro
-
Nintendo a dezvăluit oficial Nintendo Switch 2
Sursa: start-up.ro