O piscină exterioară sau interioară crește valoarea proprietății tale și poate fi un loc excelent pentru timpul liber, relaxare, activități fizice sau petreceri inedite. Iată 5 lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a construi un bazin.


  1. Proiectarea piscinei


Orice idee trebuie să treacă prin etapa de proiectare, astfel încât să beneficiezi de o piscină funcțională, estetică și care să se încadreze în buget. În plus, dacă vorbim despre un bazin îngropat sau acoperit, ai nevoie de o autorizație de construcție emisă de autoritățile locale.

Îți recomandăm să optezi pentru proiectarea unei piscine de către o echipă de profesioniști, care să transforme viziunea ta într-un design funcțional, rentabil și sigur pentru înotători.


  1. Forma și dimensiunile piscinei


Trebuie să ții cont atât de dorințele tale, cât și de buget și de spațiul de care dispui pentru a alege cel mai bun model de piscină pentru tine. Dacă plănuiești să faci sesiuni de înot, optează pentru un bazin dreptunghiular cu o lungime suficient de mare. În schimb, dacă principalul scop este relaxarea și socializarea, poți alege o cuvă de dimensiuni mai mici și cu o formă specială, personalizată.

De asemenea, nu uita să lași suficient spațiu în jurul piscinei, pentru a putea circula fără dificultăți și a amenaja locul cu șezlonguri, măsuțe sau alte accesorii. Ia în calcul construirea unei camere tehnice și a unui vestiar cu dușuri, dacă este necesar.


  1. Materialele folosite pentru construcție


În funcție de buget și de forma pe care o dorești pentru bazin, ai la dispoziție diferite materiale de construcție. Cuvele prefabricate din plastic sau fibră de sticlă sunt mai avantajoase financiar, însă au dimensiuni mai mici. Piscinele din beton sau blocuri de polistiren pot fi personalizate mult mai ușor și permit folosirea oricărui tip de finisaj, însă amenajarea durează un timp mai îndelungat.


  1. Finisajele cuvei


Printre cele mai apreciate, estetice și durabile finisaje pentru piscine sunt placările cu mozaic. O alternativă cu un cost mai mic sunt membranele liner, disponibile sub o mulțime de nuanțe și printuri. Tot cu un preț de achiziție și montaj redus sunt plăcile ceramice, însă trebuie să alegi un model special pentru bazine, antialunecare. Marginile cuvei și zona din jur poate fi amenajată cu produse antiderapante, cum este granitul antislip.

Citeste si:
Ce să iei cu tine într-o zi călduroasă de vară la piscină?
Ce să iei cu tine într-o zi...


  1. Echipamentele și accesoriile


Pentru buna funcționare a piscinei și pentru creșterea confortului, ai nevoie, în principal, de: un sistem de filtrare și de recirculare, care să îndepărteze impuritățile și să mențină apa curată; de o scară cu trepte antislip; de echipamente manuale sau un robot; de o pompă de dozare a substanțelor chimice folosite pentru tratare și dezinfectare.

Suplimentar, poți opta pentru un sistem de încălzire a apei, pentru a te bucura de înot pe tot parcursul anului. Mai mult, ia în considerare amplasarea unei cascade sau perdele de apă, care să fie atracția principală a piscinei.

Printre cele mai importante etape din realizarea unei piscine este proiectarea acesteia. În funcție de ideea ta, așteptări și buget, specialiștii vor crea un design funcțional, estetic și sigur pentru tine și ceilalți utilizatori ai piscinei. Ulterior, echipa de construcții va ține cont de toate specificațiile din proiect și tu vei beneficia de un loc special de relaxare, divertisment și înot.

Citeste si:
Cum să îngrijești corect tenul cuperozic: 5 recomandări utile
Cum să îngrijești corect...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Noiembrie 2022 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.