Liderul Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri că PSD le va prezenta românilor, joi, un bilanț „cinstit și realist” al celor șase luni de guvernare. Oficialul a completat că „nu vor fi vorbe mari, ci adevăruri simple”.

PSD prezintă bilanțul celor șase luni de guvernare

„Mâine, #PSD le va prezenta românilor un bilanț cinstit și realist al celor 6 luni de guvernare. Nu vrem să fardăm realitatea. Știm care sunt greutățile oamenilor și ce așteptări au de la noi.

Nu vor fi vorbe mari, ci adevăruri simple. Este un moment în care nu facem promisiuni, ci aducem argumente. În care explicăm, din nou, de ce vrem să folosim toate resursele necesare pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie și pentru a susține dezvoltarea #firmelor românești.

Este un raport onest în fața #românilor, așa cum cred că trebuie să facă orice guvernare serioasă și responsabilă. #IMPREUNASPRIJINIMROMANIA”, a notat Marcel Ciolacu, pe Facebook.

În ce perioade a guvernat PSD din 1989 încoace?

Primul guvern postcomunist a fost învestit în data de 27 decembrie 1989. Partidul a fost reprezentat timp de trei mandate la conducerea României de fostul secretar județean al PCR Ion Iliescu și a guvernat singur sau a susținut guvernarea din România în mai multe perioade: între 1990 și 1996, 2000 și 2004, din nou între 2007 și 2009, apoi între 2012 și 2015 și din 2017 până în 2019. Din anul 2021 este din nou la guvernare alături de PNL și UDMR.

După absorbirea Partidului Social Democrat Român de către PDSR, când numele formațiunii politice s-a schimbat în Partidul Social-Democrat, PSD a revendicat o doctrină sodial-democrată aflată în legătură cu social-democrația europeană contemporană. La baza acestei idei stă Conferința „Social Democrația în România. Viitorul 2000”, organizată în anul 1998 de către Fundația Friedrich Ebert. În cursul legislaturii 2004-2008, Partidul Social Democrat și-a reorientat majoritatea politicilor, trecând din logica sfârșitului tranziției și a integrării europene, la un curs de acțiune de factură social-democrată și progresistă.

Partide desprinse din PSD


  • 1997 - Alianța pentru România (ApR)

  • 2010 - Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR)

  • 23 aprilie 2015 - Partidul România Unită (PRU)

  • 3 septembrie 2017 - PRO România (PRO)

  • 19 septembrie 2021 - Alianța pentru Patrie (ApP)

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Iohannis, justificare pentru aducerea PSD în guvern

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la un eveniment al Partidului Național Liberal (PNL) desfășurat la Ștefănești, județul Argeș, că PNL are, în sfârșit, un președinte care este și prim-ministru. Șeful statului a motivat și aducerea la guvernare a PSD, spunând că „trecem prin momente când se impune să strângem rândurile și să aducem la aceeași masă viziuni politice diferite, astfel încât guvernarea să reprezinte majoritatea românilor”.

Știre în curs de actualizare.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Mai 2022 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.