Președintele Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, va fi primit, azi, la Palatul Cotroceni, de șeful statului român, Klaus Iohannis. Întrevederea de la Palatul Cotroceni este programată la ora 10:00. Vor fi convorbiri tete-a-tete și convorbiri oficiale, urmate de declarații comune de presă. Anterior, oficialul CE a purtat discuții cu premierul Nicolae Ciucă. 

Președintele Comisiei Europene va avea o întrevedere cu șeful statului, azi, la Palatul Cotroceni

Ursula von der Leyen se află în România de miercuri seară, când a avut o întâlnire cu prim-ministrul României, Nicolae Ciucă.

„Preşedinta CE va vizita România şi Slovacia pentru a discuta cu liderii acestor ţări despre situaţia din Ucraina şi despre sprijinul Europei pentru refugiaţii din Ucraina", a scris miercuri, pe Twitter, Dana Spinanţ, purtătorul de cuvânt adjunct al Comisiei Europene


De asemenea, la ora 12:00, Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Filippo Grandi.

Nicolae Ciucă și Ursula von der Leyen au discutat despre situația din Ucraina

Premierul Nicolae Ciucă a avut, miercuri seară, o întâlnire cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cei doi au discutat despre situația de securitate din Ucraina și gestionarea fluxului de refugiați din țară.

Conform prim-ministrul, vizita la București a oficialului străin confirmă solidaritatea și dorința Comisiei Europene de a susține eforturile țării noastre.

„Am prezentat perspectiva asupra situației din Ucraina și impactul umanitar al acesteia, condamnând agresiunea militară neprovocată, nejustificata şi ilegală a Rusiei asupra statului suveran vecin.

Prim-ministrul a evidenţiat acţiunea Guvernului României alături de partenerii instituţionali şi non-guvernamentali în gestionarea refugiaţilor din Ucraina. Cu acest prilej, Nicolae Ciucă a marcat interesul pentru accesul la instrumentele europene destinate refugiaţilor”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Citeste si:
Război Israel-Hamas/Ursula von der Leyen: „Aclamarea teroriștilor...
Război Israel-Hamas/Ursula...

Totodată, șeful Guvernului a amintit și nevoia continuării sprijinului Comisiei Europene și a partenerilor europeni pentru Republica Moldova.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.