România ar putea deschide alte patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, pentru a face faţă valului de refugiaţi, a anunţat, vineri seară, premierul Nicolae Ciucă, cu prilejul unei vizite în Punctul de trecere a frontierei Siret. Oficialul a menționat că această măsură poate fi luată în urma unor discuţii cu ucrainenii. 

Premierul Nicolae Ciucă anunță că România ar putea deschide alte patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina

„Am discutat şi acest subiect cu reprezentanţii Poliţiei de Frontieră. Mai sunt încă patru puncte de trecere a frontierei care nu sunt active în momentul de faţă. Această decizie poate fi luată în momentul în care există o coordonare cu Poliţia de Frontieră din Ucraina, pentru că este nevoie de aceasta colaborare", a afirmat Nicolae Ciucă.

Cele patru puncte de frontieră sunt Ulma, Grimăuţi, Vicovu de Sus şi Izvoarele Sucevei, toate în judeţul Suceava. Prim-ministrul a fost însoțit de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și de ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

Aproape 19.000 de ucraineni au intrat în România de la începutul conflictului militar

Aproximativ 19.000 de cetăţeni ucraineni au intrat în România de la începutul agresiunii militare a Federaţiei Ruse asupra Ucrainei. Dintre aceştia, circa 11.000 au rămas pe teritoriul ţării, iar 40 dintre ei au cerut statut de refugiat.

„Avem şi ultimele date, legate de câţi cetăţeni ucraineni au intrat în România. Sunt aproximativ 19.000 de la începerea agresiunii militare. Dintre aceştia, 11.000 au rămas pe teritoriul ţării, 40 au cerut statul de refugiat. Prin Vama Siret au trecut aproximativ 4.500. Am discutat cu şeful Punctului de Trecere a Frontierei (...) la capacitate maximă Punctul este în măsură să proceseze 2.000 de cetăţeni pe oră", a declarat Nicolae Ciucă, vineri seară, la finalul vizitei efectuate în Vama Siret.

Șeful Executivului a adăugat că, după declanșarea războiului, la nivelul Guvernului de la București a fost construit un Task-force interministerial pentru gestionarea situației. Oficialul a marcat că acum este nevoie de o coordonare și un plan atent al activităților.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

„Astăzi am avut o a doua întâlnire cu această structură, am analizat măsurile care au fost luate începând de ieri de dimineaţă până astăzi şi am coordonat, de asemenea, o serie de măsuri care au vizat implicarea mai multor ministere şi instituţii pentru a putea să sprijinim întreg efortul pe care statul, împreună cu societatea civilă, pot să le facă pentru a putea veni în sprijinul cetăţenilor ucraineni.

În acest sens, am considerat că dincolo de măsurile care au fost luate la nivelul ministerelor este foarte mare nevoie să ne coordonăm cu autorităţile locale şi cu instituţiile care reprezintă fiecare minister în parte pentru a putea să fim cât se poate de organizaţi pentru a fi cât se poate de eficienţi în acest demers pe care-l facem", a declarat Nicolae Ciucă.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Februarie 2022 - 09 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.